Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum i Caritas zajedno za blagovalište u Omišu

Ovaj vikend igraju se prvenstvene utakmice 16. kola SuperSport HMNL-a, a hvale vrijedna akcija će se održati u Omišu gdje MNK Olmissum ugošćuje momčad iz Osijeka. Omišani su se odlučili sav prihod od prodanih ulaznica donirati u dobrotvorne svrhe!

Nikad napetiji završni dio prvenstva na vrhu i na dnu tablice, dodatno će začiniti malonogometni klub iz Omiša u sljedećoj domaćoj utakmici na Ribnjaku. Već poznati po tome da osluškuju potrebe svoje zajednice i ove su sezone odlučili aktivno se uključiti u rad potrebitih. Ovaj puta sav prihod od utakmice donirat će radu blagovališta u Omišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Cilj nam je senzibilizirati javnost o problematici siromaštva i socijalne isključenosti u gradu Omišu. Osim materijalne pomoći cilj nam je doprinijeti smanjenju osjećaja izoliranosti i usamljenosti među onima koji se suočavaju s izazovima siromaštva. Ovaj sveobuhvatni pristup može imati pozitivan učinak na smanjenje i prevenciju siromaštva te na jačanje socijalne kohezije.“, pojašnjavaju nam iz blagovališta.

MNK Olmissum

Blagovalište u Omišu započelo je sa svojim radom u ožujku 2023. godine, a trenutno pomaže 40 korisnika na području grada i okolice. U svakodnevnom radu izmjenjuje se tim od desetak ljudi, uglavnom volontera. Osim podjele obroka u blagovalištu je osigurana dostava toplih obroka osobama koje nisu u mogućnosti fizički prisustvovati podjelama obroka, bilo zbog nemogućnosti prijevoza, starosne dobi, zdravstvenih tegoba i slično.

S druge strane, one sportske, Osječani dolaze kao trenutno osma momčad u ukupnom poretku. Dolaskom pojačanja u plavo bijele redove, sigurno će biti gladni novih bodova na terenu koji će im osigurati miran opstanak među deset najboljih. Vjerujemo da će Olmissumovi navijači podržati svoju momčad na terenu dok trener zeleno plavih nema dvojbi kad je rezultat u pitanju.

„Čekamo utakmicu protiv Osijeka u pozitivnom raspoloženju nakon pobjede u gostima na Baldekinu. Mi se borimo za sam vrh dok se ekipa Osijeka bori istodobno za ostanak i playoff. Očekujem goste u opuštenom izdanju gdje mogu samo profitirati, a nas fokusirane i ozbiljne da bodovi ostanu na Ribnjaku.“, zaključio je Frane Despotović.

MNK Olmissum
Foto: MNK Olmissum
Komentari

Povezano