Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Olmissum je danas napravio nešto što hrvatski klubovi nisu uspjeli čak 22 godine

Omiški Olmissum je na pragu drugog uzastopnog plasmana u Elitnu rundu Futsal Lige prvaka i ukupno trećeg u mladoj povijesti kluba. “Gusari” su danas na Kosovu remizirali rezultatom 2:2 protiv Brage čime ih samo luda matematika i neki nerealni ishodi mogu izbaciti s prva tri mjesta skupine.

Aktualni viceprvaci Hrvatske su u dvoboj protiv viceprvaka Portugala ušli kao veliki autsajderi, no hrabrim nastupom su došli do velikog boda. Vodili su Omišani u dva navrata golovima Jure Copića i Bruna Patryja, međutim oba vodstva su trajala jedva jednu minutu jer su Alexandre Cunha i Tiago Sousa ekspresno odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, o tome koliko je velik ovaj bod, dovoljno govori činjenica da je ovo bio 13. ogled između hrvatskog i portugalskog predstavnika u Futsal Ligi prvaka i tek drugi u kojem hrvatski klub nije poražen. Zanimljivo, prvi takav sraz je bio u okviru Finalne runde sezone 2001./02. kada je MNK Split, predvođen Matom Stankovićem na klupi, u veljači 2002. godine veličanstvenom obranom remizirao rezultatom 0:0 protiv Sportinga.

U 11 utakmica između ta dva remija, portugalski klubovi su postigli 45 golova, a hrvatski tek osam.

Komentari

Povezano