Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum na penale svladao Dinamo te osvojio Superkup

Nešto ranije danas Futsal Pula je u minulim trenutcima susreta došla do pobjede nad Squareom u nevjerojatnoj utakmici za treće mjesto Superkupa koja je poslužila kao prava uvertira za reprizu prošlosezonskog finala prvenstva Hrvatske između Futsal Dinama i Olmissuma. Napeti susret otišao je sve do produžetaka u kojem također nismo dobili odgovor na pitanje pobjednika, a nakon serije kaznenih udaraca gosti iz Omiša slavili su sa ukupnih 1:4 (0:3).

S obzirom na brojne prijašnje dvoboje ovih ekipa za očekivati je bilo da će igrači biti posebno nabrijani, bez obzira što je finale u pitanju pa tako ne čudi podatak da je u prvih sedam minuta počinjeno čak šest akumuliranih prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fizička igra uzela je svoj danak jer nismo vidjeli puno pravih prilika, a u prvih deset minuta najvrijednija spomena je ona Mihovila Prgometa u desetoj minuti kada je njegov pokušaj loba otišao za malo pored gola.

Par minuta kasnije vidjeli smo prvi opasan nalet Olmissuma kada je Uroš Đurić zavrnuo opasno loptu pred gol Dinama, a Bruno Petry Branco ju je skrenuo ravno u ruke Ante Piplice. U 15. minuti i sam Đurić je okušao svoju sreću snažnim udarcem s desne strane u kontra napadu, ali vratar Plavih je i na to bio spreman.

Do kraja poluvremena viđali smo uglavnom jalove pokušaje s obje strane te je izgledalo da će prvo poluvrijeme ostati nula i po igri i po rezultatu, no jedan trenutak genijalnosti promijenio je sve.

Igrala se posljednja minuta prve dionice kada je Prgomet ostavio loptu za Kristiana Čekola koji izvrsnom rolicom okrenuo Bruna Žilića prije nego li je lagano lob udarcem prebacio Vinka Rozgu i dao svojoj ekipi prednost odlazeći na predah.

Olmissum je dobio odličnu priliku da se vrati u susret odmah na početku drugog dijela jer je Patrik Pasariček zaradio direktni crveni karton zbog namjernog udaranja Duje Kusture po licu. Omišani su u minuti s igračem više stegli obruč oko gola Dinama i kreirali dvije sjajne prilike, prvo preko Žilića koji je pogodio gredu iz daleka te zatim preko Josipa Jurline čiji je udarac, također s distance, paradom skinuo Piplica.

Dinamo je izdržao sve nalete i krenuo po svoj drugi pogodak, a najbliže njemu su bili Filip Novak koji pucao sa krila i Luka Čop koji je nakon ubačaja pokušao glavom, ali oba udarca su završila u rukama Rozge.

Nakon novog perioda žestoke borbe u duelima stigao je novi pogodak, ovaj put za Olmissum. Branco je spretno došao do lopte i othrvao svog čuvara i pospremio loptu u gol za 1:1.

U zadnjim minutama regularnog dijela nismo vidjeli pretjeranu inicijativu i konkretnost kod dviju ekipa te su uslijedili prvi produžeci ovog izdanja Superkupa. Na polovici prvog produžetka Olmissum je bio blizu preokreta, ali Piplica je sa dvije sjajne obrane zaustavio dalekometni pokušaj Davida Barbarića i poprtani udarac Ante Marčića. U drugom produžetku nitko nije ozbiljno zaprijetio nekom golu te je utakmica otišla u raspucavanje za pobjednika.

Futsal Dinamo je krenuo prvi, a udarac Danijela Dekanića je pročitao Rozga na desnoj strani. Barbarić je bio prvi kod Omišana i precizno je pogodio lijevu stranu. Nikola Gudasić je kao drugi izvođač Dinama pogodio gredu, a kod Olmissuma je David Kolobarić bio precizan. Šokantan niz Dinama nastavio je Horvat koji je promašio cijeli gol, a zatim je Žilić ostao smiren i pogodio za pobjedu Olmissuma i naslov prvaka Superkupa.

Već ovoga vikenda počinje prvenstvo Supersport HMNL-a u kojem će Futsal Dinamo u prvom kolu dočekati novopečenog prvoligaša Aureliu, dok će Olmissum na svom terenu igrati protiv šibenske Crnice.

Komentari

Povezano