Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum pobjedom zasjeo na vrh ljestvice skupine Lige prvaka

Hrvatski doprvak Olmissum je utakmicom protiv kazahstanskog Ayata otvorio nastup u ovogodišnjoj Futsal Ligi prvaka. U vrlo zanimljivom susretu prvog kola Glavne runde, Omišani su slavili rezultatom 3:2.

Na početku susretu smo vidjeli inicijativu Omišana, ali bez veće opasnosti. U četvrtoj minuti je Antonio Sekulić zaprijetio poslije slobodnog udarca, ali nogometaši Ayata s gol crte ispucavaju loptu. Par sekundi kasnije je kapetan Ayat Azat Valiullin zavaljao Josipa Juretića, ali njegov udarac sjajno brani Nikola Čizmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj minuti je Sekulić poslao Lucasa Iana u prazno, no njegov snažni udarac brani Leonardo Gomes. Nakon toga je uslijedilo razdoblje bez većih prigoda, ali Olmissum je imao terensku inicijativu i prednost u vidu pet akumuliranih prekršaja Ayata te bi sljedeći donio penal za Omišane.

U 16. minuti je Abdirassil Abdumanapuly uputio udarac pokraj gola, a samo par trenutaka kasnije je Jakov Hrstić presjekao dodavanje poslije kornera i uputio se sam prema golu suparnika, ali ga na tom pohodu ruši branič Ayata i Olmissum ima priliku povesti iz penala. Nažalost, Sekulić to ne iskorištava jer njegov udarac odlazi pokraj gola.

Poslije toga je još jednom izigrana obrana Ayata, ali Žilićev prizemni ubačaj za Sekulića ispucava Leanderson.

28 sekundi prije kraja prvog dijela, Olmissum je poveo. Nakon udarca Duje Kusture s distance kojeg je vratar Ayata obranio, lopta je došlo do Jeremyja Bukoveca koji iz blizine zabija za zasluženo vodstvo Omišana od 1:0. U posljednjim sekundama je Abdumanapuly imao krasnu priliku, ali Čizmić s dvije intervencije ostavlja prednost na strani Olmissuma.

Na samom otvaranju drugog dijela je Valiullin ostao sam, međutim Čizmić je nastavio sa sjajnom predstavom te je obranio još jedan udarac.

U 25. minuti se Lucas Rozenski sjajnom fintom oslobodio čuvara, ali njegov udarac brani Čizmić. Iz tog kornera, Ayat je nagradio bolju igru u drugom dijelu. Leanderson je dodao za Luana koji s distance probija vratara Olmissuma.

Olmissum ponovno prelazi u vodstvo u 28. minuti. Antonio Sekulić je izborio prekršaj na nekih 9-10 metara od gola te je sam odlučio izvesti slobodni udarac, a to je završilo na najbolji mogući način – pogotkom za 2:1.

Samo minutu kasnije, isti igrač udvostručuje prednost. Jakov Hrstić je oduzeo loptu na svojoj polovici, iznio loptu sve do protivničkih 10 metara, dodao lijevo za Sekulića koji šalju loptu kroz noge vrataru Ayata za 3:1.

Na isteku 30. minute, poslije re-kontre, Valiullin je ostao sam pred Čizmićem, ali njegov pokušaj loba odlazi preko gola. Minutu kasnije je Leanderson također imao situaciju 1 na 1 s vratarom, međutim još je jednom Čizmić izašao kao pobjednik.

Nastavila se dominacija Ayata, ali njihovi udarci nisu završavali u mreži hrvatske momčadi. Početkom 33. minute bilježimo dva pokušaja Omišana preko Hrstića i Sekulića, ali Leonardo upisuje dvije vrhunske obrane.

U 36. minuti je Jurlina na sredini terena nepotrebno ušao u dribling te je izgubio loptu nakon čega je sijevnula kontra koju je u gol za 2:3 pretvorio Lucas Ian. Uslijedila je potpuna ofenziva Kazahstanaca koji su dvije minute prije kraja zaigrali s golmanom igračem, ali domaća momčad je izdržala i uknjižila vrijednu pobjedu.

Dodajmo da je u prvom susretu dana HIT Kiev neočekivano osvojio bod protiv Sportinga remiziravši rezultatom 2:2 stoga je Olmissum nakon prvog dana vodeći klub skupine.

Komentari

Povezano