Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum pregazio Futsal Dinamo i došao na korak od titule

Nakon što su u Zagrebu obje momčadi ostvarile po jednu pobjedu, finale Prvenstva Hrvatske u futsalu se preselilo u Omiš. Momčad Olmissuma je dočekala Futsal Dinamo na Ribnjaku te je u trećoj utakmici slavila s ogromnih 6:0.

Već u drugoj minuti je Iiro Vanha sjajnim potezom otvorio koridor kapetanu Duji Kusturi, ali njegov udarac odlazi poviše gola. Samo tridesetak sekundi kasnije Josip Jurlina izlazi ispred gostujućeg vratara Antu Piplicu, no vratar Dinama brani njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolju igru na početku susreta su Omišani okrunili na isteku pete minute kada je Jakov Hrstić krasno probio po lijevoj strani te je dodao na drugu vratnicu odakle domaći dečko Josip Kolobarić poentira za prednost Olmissuma od 1:0.

U osmoj minuti je Antonio Sekulić primio loptu na 7-8 metara od gola, no njegov udarac nogom brani Piplica. Nastavili su se napadi Omišana pa u devetoj minuti bilježimo vrhunske prilike Bruna Žilića i Sekulića, ali Piplica nastavlja održavati goste na životu. Par sekundi kasnije je vratar Vinko Rozga izvrsno proigrao Jeremyja Bukoveca, međutim njegov udarac odlazi blago pokraj desne vratnice.

Zagrepčani su preuzeli blagu inicijativu sredinom prvog dijela, no pokušaje Nikole Gudasića i Tihomira Novaka lagano kroti Rozga. Nakon što se dvoboj malo razvodnio, bilježimo pokušaj Bukoveca iz 17. minute kojeg brani Piplica.

Minutu i četiri sekunde prije kraja prvog dijela, Olmissum dolazi do zasluženog udvostručenja prednosti. Finac Iiro Vanha je fenomenalno prošao po desnoj strani i snažnim udarcem matirao Piplicu za 2:0. S tim se rezultatom i otišlo na predah.

Zagrepčani su bolje izašli u drugi dio pa prijete preko Kristijana Postružina i Luke Periće, ali bez veće opasnosti po gol domaćih. Prva ozbiljnija situacija pred golom Piplice u nastavku se dogodila u 22. minuti kada je poslije slobodnog udarca pokušao Hrstić, ali izravno u vratara Dinama.

U 24. minuti su igrači Futsal Dinama odlično kombinirali, ali Rozga još jednom majstorski zaustavlja Kristiana Čekola. Tri minute kasnije – tri velike prilike za Olmissum u rasponu od 60 sekundi. Najprije Jurlina prolazi pokraj Filipa Novaka i pogađa Piplicu nakon čega ”desetka” Olmissuma pronalazi usamljenog Sekulića u čiji udarac odlično ulazi vratar gostiju. Tu dominaciju Omišani nisu uspjeli kapitalizirati, a u konačnici Sekulić pogađa gredu.

10 minuta i 17 sekundi prije kraja dvoboja, Zagrepčani su napravili peti akumulirani prekršaj što je značilo da svaki sljedeći znači deseterac za Omišane.

Nakon toga je uslijedilo razdoblje bolje igre gostiju, ali bez konkretne prilike izuzev udarca Tihomira Novaka iz izravnog slobodnog udarca kojeg je lagano obranio Rozga.

Pet minuta i 50 sekundi prije kraja utakmice, trener gostiju Matija Đulvat se odlučio na igrača više što mu se ekspresno obilo o glavu golovima Duje Kusture i Jakova Hrstića za velikih 4:0. Nakon toga je Josip Jurlina s dva gola povećao na ogromnih 6:0 dvije i pol minute prije kraja.

Olmissum je u konačnici slavio sa 6:0 čime je poveo s 2-1 u seriji te je došao na samo jedan trijumf od naslova prvaka Hrvatske. Četvrta utakmica je na rasporedu u ponedjeljak od 19:15 na Ribnjaku u Omišu.

Komentari

Povezano