Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum preko Squarea do finala Superkupa

Nova sezona hrvatskog futsala je pred nama, a kao uvertira u Supersport HMNL danas je i započeo Superkup polufinalnom utakmicom Olmissuma i Squarea u Sutinskim Vrelima. Dvije ekipe koju su prošle puno promjena u odnosu na prošlu sezonu odigrali su zanimljiv susret koji je otišao na stranu Olmissuma rezultatom 4:3.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Square u trećoj minuti, zanimljivo preko vratara Zorana Primića koji je nakon obranjenog udarca Brunu Žiliću krenuo u solo prodor preko cijelog terena i došao u izglednu situaciju i pogodio malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmissum je držao posjed i tražio rupe u protivničkoj obrani, ali bez pravog učinka dok je Square svoje prilike strpljivo čekao u kontri. Jednu takvu priliku imali su u šestoj minuti kada je Bruno Petry Branco izgubio loptu na svojoj polovici nakon pritiska od strane Matea Kljunka koji je potom izašao sam pred Vinka Rozgu, a vratar Omišana je pravoremenom reakcijom zaustavio njegov pokušaj.

Otpor Dubrovčana slomljen je u 13. minuti sa dva brza pogotka za koje najveće zasluge idu Davidu Barbariću. Na ulazu u 13. minutu susreta Barbarić je s desne strane ušao u sredinu i snažnim udarcem zakucao loptu pod samu gredu, a pola minuta kasnije uslijedio je novi udarac Barbarića sa distance kojeg je ovaj put Jukka Johannes Kytola nesretno skrenuo u vlasititi gol.

Kytola se za svoju grešku iskupio samo dvije minue kasnije. Finski reprezentativac je primio loptu na centru i prošao sve do kaznenog prostora prije nego li je pogodio donji lijevi kut i smanjio zaostatak.

Bizarna siutacija dogodila se u 17. minuti u korist Olmissuma. Haron Džanković je imao loptu u posjedu na centru dok je Primić stajao daleko od svoga gola, a desetka Squarea je nespretno napucala Barbarića ispred sebe te se lopta odbila u gol.

Novi peh za Square zbio se minutu prije kraja poluvremena kada je Primić ponovo visoko izašao i uputio udarac kojeg je Rozga lagano uhvatio te pogodio sa svoje polovice na prazan gol za 4:1.

Square je nastavio igrati udignute glave te su dobro otvorili drugo poluvrijeme. Igrala se 22. minuta kada je uigranu akciju Dubrovčana odlično završio Kytola u situaciji jedan na jedan sa Rozgom, postigavši tako svoj drugi zgoditak na susretu.

Josip Jurlina imao je prvu pravu priliku u nastavku za Olmissum u nastavku u 25. minuti kada se izvukao na svoju desnu nogu i uputio siloviti udarac kojeg je greda zaustavila da ne bude pogodak.

Obje ekipe su nanizale nekoliko solidnih prilika iz prekida i uigranih akcija, ali novi pogodak je pao ponovo iz greške. Vratar Rozga i kapetan Olmissuma Duje Kustura se nisu najbolje sporazumili pri izlasku na loptu, te se ona odbila do Eduarda Marcosa Nascimenta Barbose koji je imao lagan zadatak pred praznim golom smanjiti dodatno zaostatak na 4;3.

U završnici susreta Olmissum je tražio pogodak da ubije utakmicu preko raspoloženog Barbarića, a Square preko Kytole povratak u egal, ali vratari su unatoč brojnim greškama obrana danas ostali raspoloženi te promjena u rezultatu nije bilo.

Ni završni pokušaji Squarea sa golmano igračem nisu urodili plodom te je Olmissum na kraju uz veliku borbu izborio finale Superkupa.

U 19:00 na rasporedu je druga polufinalna utakmica između Fustal Dinama i Stanoinvest Futsal Pule, a pobjednik tog susreta igrač će sutra finale u KC Dražen Petrović u 19:00 sati protiv Olmissuma, dok će poraženi za treće mjesto u 16:30 igrati protiv Squarea.

Komentari

Povezano