Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum svladao Square i došao na prag novog finala HMNL-a

Večeras smo na Ribnjaku gledali treću utakmicu polufinala doigravanja SuperSport HMNL-a između Olmissuma i Squarea. Nakon dvije utakmice igrane u Dubrovniku, momčadi su bile poravnate, a do prednosti od 2-1 u seriji su došli Omišani koji su slavili s 4:2.

Već u trećoj minuti su gosti došli do dobre prilike nakon izgubljene lopte Josipa Jurline, no udarac Marka Kuraje odsjeda na vratnici. Samo minutu kasnije je poslije kornera odapeo Antonio Sekulić, ali njegov udarac odlično brani Zoran Primić. Iz drugog kornera je ponovno zaprijetio Sekulić koji također pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Square je poveo u petoj minuti. Guilherme Dos Santos je iskoristio neopreznost Jeremyja Bukoveca u povratnoj trci te je prije njega došao do lopte i krasnim udarcem od grede doveo ”Gospare” u prednost od 1:0.

Uslijedilo je razdoblje igre bez većih prilika, no Omišani su imali nešto veći posjed što je došlo na naplatu u 11. minuti kada je Josip Juretić s distance matirao Primića koji je definitivno morao bolje reagirati jer mu je lopta prošla ispod ruke.

Gotovo do samog kraja prvog dijela nijedna momčad nije kreirala izglednu priliku, a sve do zadnje minute još možemo istaknuti tek udarac Josipa Jurline izvana u 16. minuti, no Primić je bio spreman na to. Olmissum je posljednje tri minute prvog poluvremena igrao s pet akumuliranih prekršaja, ali Dubrovčani to nisu uspjeli iskoristiti za potencijalni penal. Dapače, Omišani su u posljednjih 30 sekundi kreirali dvije odlične prigode, međutim Bruno Žilić u obje situacije nije uspio svladati vratara gostiju.

Već u trećoj minuti nastavka je vratar Olmissuma Vinko Rozga pronašao Antonija Sekulića koji se oslobodio suparnika, međutim njegov udarac iz blizine brani Primić. U istoj minuti su Omišani dobili kazneni udarac nakon što je Gordan Duvančić igrao rukom u svom prostoru. Uslijedili su glasni protesti gostiju jer se radilo zaista o spornoj situaciji, no nakon dogovora sudaca, prvobitna odluka je ostala na snazi. Odgovornost je preuzeo Antonio Juretić koji hladnokrvno postiže pogodak za vodstvo Olmissuma od 2:1.

Mogli su Omišani povećati prednost u 27. minuti, no Jakov Hrstić nije uspio poentirati pokraj Primića. Nastavila se inicijativa domaćih, ali do pogotka nisu mogli ni Iiro Vanha kao ni Hrstić iz drugog pokušaja.

Dubrovčani su prvu veću šansu u drugom dijelu kreirali u 28. minuti kada je Kuraja uputio dva udarca, no jedan brani Rozga, dok drugi odlazi preko gola.

Dubrovčani su preuzeli nešto više rizika u igri što je ostavilo dosta prostora za Omišane, a jednu takvu situaciju su domaći kapitalizirali na isteku 29. minute. Kapetan Duje Kustura je odigrao za Bukoveca koji daje loptu u prostor za natrčalog Jakova Hrstića koji onda bježi Guilhermeu, zaobilazi istrčalog Primića i krasnim udarcem šalje loptu pokraj Brazilca koji je pokušao spriječiti pogodak klizećim startom.

Uslijedio je timeout gostiju nakon kojeg su se odlučili za igru s golmanom-igračem koja im se ubrzo obila o glavu. Vratar Vinko Rozga je obranio jedan udarac s lijeve strane, uzeo loptu u svoje ruke i brzinski uputio udarac koji je završio u golu za velikih 4:1.

Gledali smo opsadu gola Olmissuma, ali “Gospari” nisu imali odgovor na pokretljivu obranu domaćih. Do kraja susreta je Guilherme 0.6 sekundi prije kraja zabio za konačnih 4:2 te je Olmissum poveo s 2-1 u seriji. Četvrta utakmica je na rasporedu u nedjelju u Omišu.

Komentari

Povezano