Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum u tvrdoj utakmici svladao Futsal Dinamo i u Omiš se vraća s “breakom” prednosti

Nakon što smo u prvoj utakmici finala SuperSport HMNL-a gledali veliku dramu poslije koje je Futsal Dinamo nakon produžetka sa 6:4 svladao Olmissum u Zagrebu, večeras se na istom terenu igrala druga utakmica serije. U izrazito tvrdom susretu, Omišani su slavili s 2:0 te se s “breakom” vraćaju u Omiš.

Nakon siromašnog početka utakmice, Futsal Dinamo je imao prvu poluozbiljnu prigodu u četvrtoj minuti kada je poslije kombinacije Nevena Zonjića i Kristiana Čekola udarac s 5-6 metara uputio Nikola Gudasić, međutim lopta odlazi lijevo od gola. Olmissum je uzvratio minutu i pol kasnije udarcem kapetana Duje Kusture s distance, no njega lagano brani Ante Piplica na domaćim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedmoj minuti su domaći odlično kombinirali što je ostavillo samog Filipa Novaka na desnoj strani, ali njegov udarac sjajno brani Vinko Rozga. Četiri minute kasnije su Omišani zaprijetili preko Kusture i Iira Vanhe, no udarac Kusture brani Piplica, dok je Finac prebacio kompletan gol.

Tempo utakmice se polako pojačavao pa su tako Zagrepčani prijetili preko Gudasića i Kristijana Postružina u 12., odnosno 13. minuti, međutim Rozga upisuje dvije obrane i rezultat se ne mijenja. U jeku napada Futsal Dinama, Olmissumov Paragvajac Mendoza Rejala se odlično oslobodio suparnika po lijevoj strani, ali njegov snažni udarac kroti Piplica, dok u 15. minuti Jakov Hrstić udarcem špicom iskosa pogađa lijevu vratnicu.

Na ulasku u 16. minutu je poslije auta s desne strane Rozga sjajno obranio dobar udarac Tihomira Novaka, a nakon kornera u sljedećem napadu brani i udarac Mihovila Prgometa iz voleja. Do kraja prvog dijela više nismo vidjeli nijednu konkretnu akciju pa se na predah otišlo s neriješenih – 0:0.

Početkom drugog poluvremena je za Dinamo zaprijetio Čekola koji je svojom lijevicom dobro ugrijao Rozgine prste, dok je na drugoj strani Žilićev udarac obranio Piplica. U 25. minuti Žilić pravi veliku pogrešku i dodaje za Dekanića koji ostaje sam pred Rozgom, a Vinko novom velikom obranom ostavlja nulu na semaforu.

U 27. minuti – najbolja prilika drugog dijela za Olmissum. Najprije je Kusturin udarac obranio Piplica, a onda u nastavku akcije Antonio Sekulić proigrava Hrstića koji iz blizine prebacuje gol. U sljedećoj minuti su Omišani napravili peti akumulirani prekršaj te su se u sljedećih 12 minuta i 40 sekundi morali čuvati jer je svaki sljedeći značio udarac s 10 metara za Futsal Dinamo.

Minutu kasnije je Žilić oduzeo loptu na svojoj polovici i uposlio Hrstića čiji udarac s desne strane nogom brani Dinamov Piplica. U 30. minuti je Čekol krasno prošao po desnoj strani i uputio udarac koji je matirao Rozgu, ali s gol crte Omišana izbija Jeremy Bukovec.

Pritisak Dinama se nastavio, ali novi udarac Čekola još jednom brani Rozga koji je bio prvo ime utakmice. Na ulasku u 34. minutu Mužar nije uspio iskoristiti grešku u komunikaciji Omišana, no još jednom se Zagrepčanima ispriječio vratar Olmissuma.

Minutu i 58 sekundi prije kraja, Olmissum je poveo s 1:0. Slovenac Jeremy Bukovec se izvrsno riješio Kristijana Postružina i prizemnim udarcem matira Piplicu za prednost gostiju. Futsal Dinamo se odmah odlučio na igru s golmanom-igračem koja im se mogla obiti o glavu nakon što je Josip Juretić zamalo poentirao na prazan gol.

Točku na i je 20 sekundi prije kraja stavio Antonio Sekulić koji je poslao loptu u praznu mrežu za konačnih 2:0 i izjednačenje na 1-1 u finalnoj seriji. Treća utakmica finala je na rasporedu u petak na omiškom Ribnjaku.

Komentari

Povezano