Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmissum uvjerljiv protiv Squarea, remi u splitskom derbiju

SuperSport 1. HMNL je pri kraju te smo u petak navečer imali priliku gledati prvi polufinalni susret između domaćina Olmissuma i Squarea iz Dubrovnika. Ove dvije momčadi su se ove sezone susreli dva puta te je oba puta bolji suparnik bio Olmissum ( pobjede 2:1 i 3:0). Domaćini su očekivali nastavak ovog niza jer nikada nisu izgubili na svom terenu protiv „Gospara“.

Prvi dio prvog poluvremena je bio veoma izjednačen gdje je svaka momčad imala po jednu izgledniju priliku. U 12. minuti je Olmissum došao do vodstva od 1:0 preko Nikole Pavića. U posljednjim sekundama prvog dijela, Antonio Sekulić zabija za domaćine te smo na odmor otišli s rezultatom 2:0. U 32. minuti Olmissum rješava pitanje pobjednika. Duje Kustura zabija na lijepu asistenciju Marka Kuraje za 3:0. Dvije minute kasnije, Olmissum dolazi do novog gola. Domaća momčad je ubacila loptu iz kornera, Dario Marinović nespretno reagira te glavom zabija autogol za 4:0. Marinović se djelomično iskupio za ovu pogrešku jer je u posljednjoj minuti susreta zabio pogodak za konačnih 4:1. Square se nada da će u uzvratnoj utakmici pred svojom publikom upisati pobjedu i tako izboriti „majstoricu“ za ulaz u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak navečer se također igrala i liga za popunu 1. HMNL. U Splitu na Gripama se odigrao gradski derbi između službenog „domaćina“ Torcide i Splita. Bila je to utakmica s pregršt prilika u kojoj je prvi poveo Split. U 14. minuti se Mario Taći probio po desnoj strani te lijepo pogodio za vodstvo Splita od 1:0 te je to bio konačni rezultat prvog dijela.

Na početku drugog poluvremena su obje momčadi imale svoje prilike te je Torcida iskoristila jednu od njih u 32. minuti. Crveno-plavi su imali slobodni udarac kojeg je izveo Mijo Mišerda. Kapetan Torcide je uputio odličan udarac te zabio za 1:1. 5 minuta prije kraja, Torcida ostaje s igračem manje. Ante Kovačević je dobio drugi žuti karton te se domaća momčad morala braniti naredne 2 minute s igračem manje. Split je u tom periodu pokušao doći do vodstva, ali Torcida se uspjela obraniti. Torcida je na kraju susreta pokušala doći do pobjede. Josip Sirić je obranio udarce Mišerde i Družijanića te je gradski derbi završen rezultatom 1:1.

S obzirom na to da je Nova Gradiška na svom terenu svladala Uspinjaču Gimku rezultatom 6:4, sve četiri momčadi su još u igri za ulazak u 1. HMNL. Nakon pola odigranih kola u ligi za popunu, Split je prvi na tablici s 5 bodova. Torcida i Nova Gradiška imaju samo bod manje (4). Zbog bolje gol razlike, Torcida zauzima drugo mjesto koje vodi u 1. HMNL dok je Nova Gradiška na trećem, odnosno Uspinjača Gimka na četvrtom mjestu.

Komentari

Povezano