Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olmo je u zaista briljantnoj formi na Euru. Pogledajte brojke

Španjolska je sinoć u polufinalnom dvoboju svladala Francusku 2:1 i tako postala prvi finalist Eura. Iako su na kraju slavili, utakmica nije započela bajno za Furiju. Već u osmoj minuti Kylian Mbappé je odlično ubacio na drugu vratnicu, a njegov centaršut je iskoristio Randal Kolo Muani za ranu prednost.

Nismo dugo čekali na nova uzbuđenja, a u 21. minuti Lamine Yamal je fenomenalno pogodio s 20-ak metara, postao najmlađi strijelac u povijesti Europskih prvenstava i poravnao rezultat. A onda je samo četiri minute kasnije na scenu stupio Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loptu je ubacio Jesús Navas, a nakon odbijanca najbolje se snašao Olmo koji je sjajno prevario Julesa Koundéa i zabio, ispostavit će se, za pobjedu Španjolske. Bivši igrač Dinama odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, ali ono što posebno plijeni pozornost je njegova forma na cijelom prvenstvu.

Olmo je trenutno najbolji strijelac Eura s tri pogotka, a tome je dodao i dvije asistencije što ga čini igračem s najviše izravnih sudjelovanja za gol na turniru. Također, drugi je najbolje ocijenjeni igrač po Sofascoreu, a drugo mjesto zauzima i u kategorijama uspješnih driblinga te osvojenih duela na tlu.

Iz utakmice u utakmicu pokazuje o kakvom je igraču riječ, a ne sumnjamo kako se već sada nalazi na radaru najvećih europskih klubova. Njegova otkupna klauzula od 60 milijuna eura istječe 15. srpnja, a nakon ovakvih predstava RB Leipzig će ga teško zadržati u svojim redovima.

Komentari

Povezano