Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olympiacos dovodi bivšeg igrača Lokomotive

Grčkom velikanu, za njihove standarde, u grčkom prvenstvu ne ide sjajno. Nalaze se tek na 4. mjestu ljestvice s osam bodova zaostatka iza vječnog rivala Panathinaikosa, a između njih ugurali su se i PAOK i AEK.

Što se već prežaljene Europe tiče, u njoj su Grci u društvu jakih West Hama i Freiburga završili treći i nastavit će natjecanje u Konferencijskoj ligi, a posebno će ih peći ogroman poraz od 5:0 u gostima protiv Freiburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog loše igre i loših rezultata ceh je već platio španjolski trener Diego Martinez, a na njegovo je mjesto stigao Portugalac Carlos Carvalhal koji se do sada također nije proslavio, osvojivši 8 bodova u 6 utakmica uz gol razliku 8:6.

Sve to pre malo je za ambicioznog vlasnika Olympiacosa, a i Nottingham Foresta, Evangelosa Marinakisa, pa su u klub ovog siječnja već počela stizati pojačanja. Nakon Monacovog Gelsona Martinsa koji je došao za 3 miljuna € i Portovog Fran Navarra koji je stigao na posudbu s opcijom otkupa, u Pirej bi uskoro trebao stići i igrač koji je u sezoni 2016./2017. igrao u HNL-u i to u redovima zagrebačke Lokomotive.

Francisco Leonel Lima Silva Machado, poznatiji po nadimku Chiquinho, u tom je prijelaznom roku stigao na Kajzericu za 200.000 €, potpisavši trogodišnji ugovor, no tadašnji trener Mario Tokić nije previše računao na njega i upisao je tek 6 nastupa tj. 200 minuta, dok je ostale susrete do kraja sezone prosjedio na klupi.

U Portugalu su pak bili nešto dalekovidniji, pa je ovaj veznjak preko Academice Coimbre i Moreirensea stigao do Benfice u čijim je redovima od 2019. godine. U međuvremenu je odlazio na posudbe u Bragu i turski Giresunspor, no za jedan od najvećih portugalskih klubova upisao je 125 nastupa uz 9 golova i 11 asistencija.

Ove se sezone nije naigrao, upisao je tek 16 nastupa uz simbolične minutaže i učinak, pa je odlučio krenuti dalje, a destinacija bi trebala biti Pirej u kojem će Chiquinho potpisati trogodišnji ugovor za još uvijek nepoznati odštetni iznos.

Komentari

Povezano