Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olympiacos povijesnom četvrtinom ohladio Monaco i izborio finale Eurolige

Final Four košarkaške Eurolige su danas u Kaunasu otvorili košarkaši Olympiacosa i Monaca, a prvi finalisti natjecanja su postali Grci koji su slavili sa 76:62. Bit će im to deveto finale Eurolige u povijesti kluba.

Košarkaši Olympiacosa su tijekom uvodnih 11 i pol minuta igre imali velikih problema s crte slobodnih bacanja (4/10), dok nisu briljirali ni iz igre (4/12) što su njihovi suparnici iskoristili za početno vodstvo od 22:15. Ipak, Grci u sljedećih 90 sekundi serijom od 7:0 izjednačavaju rezultat. U tom kratkom razdoblju se iskazao Shaquielle McKissic s 5 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monegažani su prvo poluvrijeme okončali serijom od 14:4 pa su na predah otišli s vodstvom od 41:29. Mike James je predvodio sve strijelce s 13 poena, dok je njegov partner na bekovskim pozicijama, Jordan Loyd, poluvrijeme okončao s 9 poena. U redovima Olympiacosa, čiji su košarkaši pogađali samo 33% šuteva iz igre i tek 50% šuteva s crte slobodnih bacanja, najefikasniji je bio Sasha Vezenkov sa 6 poena.

Sve ovo gore pročitano mogli ste baciti u smeće nakon treće četvrtine. Košarkaši Olympiacosa su odigrali spektakularnih 10 minuta tijekom kojih su postigli 27 poena, a primili samo dva te su tako deficit od 12 poena pretvorili u vodstvo od 13 nakon tri četvrtine košarke u Litvi.

Grci su ubacili 11 od 14 šuteva iz igre u trećoj četvrtini uključujući i 3 od 5 šuteva za 3 poena, dok su Monegažani ubacili samo jedan šut iz 13 pokušaja te su s ta 2 poena postavili negativni rekord Final Foura Eurolige po broju poena u jednoj četvrtini. Bartzokasovi izabranici su odigrali spektakularnu obranu te su Monacu otežali svaki pokušaj šuta na koš, a posebno moramo istaknuti Thomasa Walkupa i njegovu obranu na Mikeu Jamesu.

U tom razdoblju su se istaknuli Sasha Vezenkov s 9 poena te Kostas Papanikolaou s 8, a u četvrtoj četvrtini su Grci samo odrađivali posao do kraja.

Do pobjede od 76:62 i plasmana u finale su ih predvodili Sasha Vezenkov s 19 poena, Kostas Papanikolaou s 15 te Moustapha Fall s 12 poena, dok je Kostas Sloukas ubacio 9 poena uz 7 asistencija. Kod poraženih su Elie Okobo i Mike James ubacili po 17 poena.

Olympiacos u finalu očekuje boljeg iz dvoboja između Real Madrida i Barcelone koji svoj susret započinju od 20:00.

Komentari

Povezano