Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olympiakos osvojio prvi europski trofej u povijesti

Olympiakos je po prvi puta u svojoj povijesti osvojio europski trofej. U finalu Konferencijske lige na praktički domaćem terenu, jer se igralo u Ateni, no na stadionu gradskog rivala AEK-a, je grčki klub slavio protiv Fiorentine golom Marokanca Ayouba El Kaabija u 116. minuti.

Fiorentini je ovo bilo drugo uzastopno igranje finala, no oba puta su ostali bez trofeja. Nakon što im je prošle godine trofej oduzeo West Ham Davida Moyesa, ove godine su protiv nominalno lakšeg protivnika ponovno izgubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je sama po sebi bila jedna od lošijih u konkurenciji europskih klupskih finala u posljednjih nekoliko godina pa smo tako gledali obje ekipe u jako rezerviranom i ziheraškom izdanju. Fiorentina je imala nešto više šansi u prvom poluvremenu, no sveukupno je to izgledalo dosta jalovo.

Činilo se kao da svi čekaju izvođenje penala, no u 116. minuti je El Kaabi zabio nakon centaršuta Santiaga Hezzea kojeg nisu dobro zaustavili igrači Fiorentine. El Kaabi se bacio i glavom pogodio za konačnih 1:0.

Trener Olympiakosa, José Luis Mendilibar, je preuzeo klub u veljači, a nakon prošlosezonskog uspjeha sa Sevillom s kojom je osvojio Europa ligu, je sada osvojio i svoj drugi europski trofej.

Komentari

Povezano