Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Olympiakos svladao Livakovića i Fenerbahçe u ludoj utakmici

U prvom četvrtfinalnom susretu Konferencijske lige, Olympiakos je u Pireju u sjajnoj utakmici slavio protiv Fenerbahçea rezultatom 3:2. Nakon sat vremena igre, domaćini su imali prednost od 3:0, no kazneni udarac iz 68. minute u potpunosti je preokrenuo susret na stranu turske momčadi. Kostas Fortounis, Stevan Jovetić i Chiquinho bili su strijelci za domaćine, dok su za goste iz Istanbula precizni bili Dušan Tadić i İrfan Can Kahveci.

Već u 8. minuti susreta, Olympiakos je došao do prednosti. Çağlar Söyüncü teško je pogriješio u predaji lopte pred svojim golom, ona je došla do Kostasa Fortounisa koji je s vrha kaznenog prostora precizno pogodio malu mrežicu te je ostavio Dominika Livakovića nemoćnog. Prije gola, na Karaiskakisu je bila užarena atmosfera, a rani gol bacio je u potpuni trans vatrene navijače Olympiakosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. minuti, Livaković je upisao svoju prvu veliku obranu. Argentinski stoper David Carmo pucao je glavom, lopta je išla pod gredu, no prvi golman hrvatske reprezentacije pokazao je svoju kvalitetu.

U 32. minuti, Olympiakos je udvostručio svoju prednost. Ovoga puta Fortounis je bio asistent, a strijelac je bio iskusni Crnogorac Stevan Jovetić. Sjajnu dubinsku loptu u kazneni prostor poslao je Fortounis, a Jovetić je provukao loptu kroz Livakovića koji je mogao bolje reagirati.

Nakon manje od sat vremena igre, Livaković je i po treći put morao otići po loptu u mrežu. Ponovno je pogriješila obrana gostiju, Portugalac Chiquinho ostao je sam te nije imao većih problema pred hrvatskim vratarom. U 68. minuti gosti iz Istanbula smanjili su svoj zaostatak. Retsos je nepotrebnim prekršajem u kaznenom prostoru poklonio jedanaesterac Fenerbahçeu, a siguran s bijele točke bio je Dušan Tadić.

U 74. minuti Fenerbahçe se u potpunosti vratio u utakmicu. Nakon centaršuta s desne strane, lopta se odbijala po kaznenom prostoru te je došla do usamljenog İrfana Cana Kahvecia koje s lakoćom zabio za smanjenje prednosti domaćina.

Fenerbahçe si je omogućio aktivan rezultat pred uzvrat sjajnim drugim poluvremenom te je sasvim sigurno kako ćemo u Istanbulu gledati odličnu utakmicu u paklenoj atmosferi. Dominik Livaković upisao je 4 obrane, a kod drugog gola Olympiakosa mogao je bolje reagirati.

U istom terminu susreli su se Viktoria Plzen i Fiorentina. U prvom četvrtfinalnom dvoboju nije bilo golova te će se o pobjedniku odlučivati u uzvratu u Italiji.

Komentari

Povezano