Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Onana spasio United obranom kaznenog udarca u 95. minuti

Važan susret za rasplet grupe A igrali su na Old Traffordu Manchester United i Kopenhagen. Nakon poraza od Bayerna i Galatasarayja, United je danas morao ići po tri boda. Ponovno to nije bila bajna predstava Uniteda koji je ipak uspio doći do minimalne 1:0 pobjede.

Prvih 45 minuta nije bilo idealno za neutralne gledatelje. Igra se odvijala bez većih uzbuđenja pa se tako na predah otišlo bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 50. minuti Kopenhagen je bio blizu od toga da šokira Old Trafford. Lukas Lerager je dočekao povratnu loptu na rubu kaznenog prostora i sjajno opalio. Ipak, njegov odličan udarac je još bolje obranio Andre Onana.

Uzvratio je United četiri minute kasnije. Rasmus Højlund je odložio loptu za Christiana Eriksena čiji dobar udarac uspjeva zaustaviti Kamil Grabara.

Iduće veliko uzbuđenje došlo je u 72. minuti. Lopta je nakon kornera došla do Eriksena koji šalje još jedan ubačaj u sredinu. Tamo se našao Harry Maguire koji zakucava loptu u mrežu za erupciju oduševljenja.

Mogli su domaćini sedam minuta kasnije riješiti pitanje pobjednika. Tada je prvo Grabara sjajno obranio udarac Alejandra Garnacha, da bi u nastavku Scott McTominay promašio cijeli gol.

Kada se činilo kako je United uspio izdržati, u 95. minuti Kopenhagen dobija najbolju moguću šansu za izjednačenje. Tada McTominay neoprezno starta u svom kaznenom prostoru i sudac Guida pokazuje na bijelu točku. Onana se tada prometnuo u heroja Uniteda jer je obranio udarac Jordana Larssona.

Uspio je tako United doći do važna tri boda kojima zadržava šanse za prolazak skupine. Nije bilo lako, ali tri boda su najvažnija.

U drugoj utakmici skupine D Real Sociedad je došao do velika tri boda na gostovanju kod Benfice. Strijelac pobjedničkog gola bio je Brais Méndez. Novim porazom, Benfica se dodatno udaljila od prolaza grupe, dok je Sociedad napravio veliki korak prema tom cilju.

Komentari

Povezano