Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Opet rušeni rekordi u plivanju, 17-godišnjakinja osvojila treću medalju

Šestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama dodjeljivala su se nova odličja u plivanju. Zanimljiva finala, uz dva olimpijska rekorda, bila su priređena u četiri discipline.

Prva utrka večeri bila je na 200 m leptir za plivačice. Sjajna 17-godišnja Kanađanka Summer McIntosh novim je olimpijskim rekordom došla do svoje treće medalje u Parizu i drugog zlata. S vremenom od 2:03.03 za 83 stotinke popravila je dosadašnji rekord Kineskinje Yufei Zhang koja se okitila brončanim odličjem. Srebro je otišlo Amerikanki Regan Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah potom, slijedilo je finale na 200 m leđno u muškoj konkurenciji. U izjednačenoj utrci Hubert Kós došao je do svog prvog zlata na Igrama. 21-godišnji Mađar ostavio je iza sebe srebrnog Grka Apostolosa Christoua i brončanog Švicarca Romana Mityukova. Ovo mu je prva olimpijska medalja.

U nastavku programa, medalje su se dijelile na 200 m prsno za žene. Kate Douglas otplivala je, uz američki rekord, do svog drugog odličja, a prvog zlata na ovim Igrama. Olimpijska rekorderka i najbolja iz Tokija Tatjana Smith morala se zadovoljiti srebrnim odličjem s 36 stotinki zaostatka za 22-godišnjom Amerikankom. Bronca je pripala Nizozemki Tesi Schouten.

Posljednje finale večeri plivačkog dijela natjecanja na Igrama bila je štafeta 4×200 m slobodno u ženskoj konkurenciji. U odličnoj utrci reprezentativke Australije su do zlatne medalje stigle uz novi olimpijski rekord, s vremenom 7:38.08, koji je od dosadašnjeg bolji za više od dvije sekunde. Srebro su osvojile plivačice SAD-a, dok je brončana medalja pripala Kini.

Komentari

Povezano