Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Orijent doveo donedavnog trenera drugoplasirane ekipe lige

Nakon što je prije desetak dana s mjesta glavnog trenera smjenio Slobodana Grubora, riječki drugoligaš Orijent nije brzao s odlukom oko novog trenera, već je momčad privremeno vodio Gruborov pomoćnik Andrej Udović.

Udović je kao vršitelj dužnosti bio uspješan, pobjedivši Dugopolje u ligi te niželigaša Klanu u županijskom kupu, a danas je na mjesto novog glavnog trenera stigao čovjek koji je u prvenstvo ušao na klupi Dubrave, s kojom je držao 2. mjesto nakon tri pobjede i jednog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađujuće je stoga početkom tjedna odjeknula vijest kako Alen Šušnić, glavni trener Dubrave, napušta to mjesto nakon uspješnog ulaska u sezonu, da bi 49-godišnji Zagrepčanin tek nekoliko dana kasnije sjeo na klupu Orijenta.

Šušnić je svoj trenerski put i započeo na klupi Dubrave u sezoni 2020./2021., trenirao i Rudeš, prije nego li ga je kao člana svojeg stručnog stožera u moldavski Sheriff doveo Zoran Zekić. Sa Zekićem je Šušnić nastavio put i u Osijeku gdje se zadržao sve do Zekićeve smjene u listopadu 2023. godine.

Početkom ove sezone preuzeo je Dubravu, no nakon tek 2 mjeseca već ima novi angažman. Navijačima je u prvom obraćanju poručio sljedeće:

Zahvalio bih se upravi kluba na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom i dopredsjednikom Marinkom Koljaninom na povjerenju, nadam se da ću povjerenje opravdati kvalitetnim radom. Znamo da treneri nisu u idealnoj situaciji kada dolaze usred sezone, svi treneri vole sudjelovati u prijelaznom roku i pripremama. Očekuje nas mikro-ciklus od tri utakmice, nema tu puno vremena. U dogovoru s Koljaninom i Udovićem vidjet ću kako da odradimo ove tri utakmice, nema tu puno prostora za eksperimente. Došao sam u klub koji ima veliku tradiiju, koji ima viziju i ambiciju, ima stadion i navijače. Jedan od ciljeva mi je da navijače učiniti ponosim.

Alen Šušnić
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano