Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Orijent nevjerojatnim preokretom svladao Šibenik

Subotnji program SuperSport Prve NL na rasporedu je imao tri utakmice od 16 sati i 30 minuta, a jedna od njih bila je između Orijenta i Šibenika na Krimeji. Bio je to dvoboj prvog i posljednjeg na tablici što se ne bi moglo reći po prikazanom na terenu, a Orijent je u nevjerojatnoj utakmici s čak devet postignutih golova na kraju slavio rezultatom 5:4.

Nakon početnog ispitivanja snaga Šibenik je preuzeo inicijativu i uspostavio dominaciju u posjedu, a to im se isplatilo u 12. minuti kada je Mario Tadejević srušio Ivana Božića na rubu šesnaesterca. Sudac Pečarić pokazao je na bijelu točku s koje je precizan bio Josip Majić i udarcem po sredini gola u 13. minuti donio vodstvo Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako do tada iz otvorene igre nisu stvorili praktički ništa, u 20. minuti Orijent je izjednačio. Nakon slobodnog udarca s desne strane ubacio je Emanuel Črnko, a Baboucarr Faal dočekao centaršut i pogodio glavom za poravnanje rezultata na semaforu. Pet minuta kasnije domaćini su ponovno zaprijetili preko Črnka, no njegov udarac je otišao preko gola.

A onda je Šibenik ponovno poveo u 33. minuti nakon fenomenalne kombinacije na kraju koje je Božić ostavio petom za Carlosa Torresa koji pogađa za vodstvo gostiju i njegov šesti pogodak ove sezone čime se dodatno učvrstio na prvom mjestu ljestvice strijelaca. Ekspresno su domaćini pokušali uzvratiti tri minute kasnije kada je Mateo Monjac nakon lijepog lažnjaka odlično pucao, no njegov udarac odsjeo je na gredi.

U 41. minuti Šibenik je krenuo u kontru na kraju koje Nino Mohorović ruši Tonija Kolegu za još jedan jedanaesterac za goste. Izvođač se promijenio, a ovoga puta siguran je s bijele točke bio Božić koji je tako nakon asistencije upisao i pogodak. Odmah na početku drugog dijela uslijedio je šok za goste, a Orijent je smanjio zaostatak već u 47. minuti drugim pogotkom Faala na susretu.

Pokušavao je Orijent stići do izjednačujućeg pogotka, prijetili su u dva navrata preko Monjca u 54. i 60. minut, no nedovoljno konkretno. Ipak, bili su bolji protivnik u nastavku, a to im se isplatilo u 61. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta najviši bio kapetan domaćih Tadejević koji pogađa glavom za poravnanje rezultata.

Orijent je još pokušao u 71. minuti kada je Dominik Mulac pucao atraktivno škaricama, no vratar gostiju Antonio Đaković je obranio njegov pokušaj. O igri Šibenika u drugom dijelu dovoljno govori kako su tek u 79. minuti imali prvu pravu priliku kada je glavom pucao Božić, no vratar Patrik Mohorović je obranio njegov udarac.

A onda je u 85. minuti Orijent stigao do potpunog preokreta nakon što je Faal fenomenalnim udarcem s nešto više od 20 metara postigao svoj treći pogodak na susretu. Do kraja smo uspjeli vidjeti još po jedan pogodak sa svake strane. Prvo je u petoj minuti sudačke nadoknade za povećanje prednosti Orijenta zabio Niko Gajzler, da bi minutu kasnije Stipe Bačelić-Grgić s bijele točke smanjio na konačnih 5:4.

Orijent je tako na nevjerojatan način stigao do prve pobjede sezone te su se odmaknuli sa samog dna tablice. Šibeniku je ovo pak bio prvi poraz u sezoni unatoč kojem i dalje drže prvo mjesto s 12 osvojenih bodova.

U preostale dvije utakmice dana Zrinski iz Jurjevca je svladao BSK iz Bijelog Brda minimalnom pobjedom 1:0 dok je Dugopolje na domaćem terenu uvjerljivo slavilo protiv Jaruna rezultatom 4:0.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano