Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Orlando deklasirao Cleveland i nanio im najteži poraz u povijesti doigravanja

Košarkaši Cleveland Cavaliersa su na Floridu došli s vodstvom od 2-0 u seriji prve runde doigravanja NBA lige protiv Orlando Magica, no večeras su doživjeli neugodan poraz od 121:83.

Cavsi su ponovno utakmicu otvorili na sjajan način te su poveli s 10:3, međutim nakon niza promašaja šuteva za tri poena domaće momčadi, napokon su uspjeli povezati dvije preko Franza Wagnera i Jalena Suggsa pa su ekspresno smanjili zaostatak na samo pola koša razlike. Natjeralo je to trenera gostiju J.B. Bickerstaffa na pozivanje timeouta, no nije to upalilo pa nakon trice Paola Banchera za 16:14, Orlando dolazi do prvog vodstva u seriji u šestoj minuti treće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi su se vratili u prednost tricom Carisa LeVerta za 21:18 nakon blokade Jarretta Allena nad Franzom Wagnerom koji je pokušao zakucati preko njega, ali u preostale tri minute ne postižu niti jedan poen što košarkaši Orlanda iskorištavaju pa serijom od 13-0 na predah poslije prve dionice odlaze s vodstvom od 31:21. Već nakon prve četvrtine su Paolo Banchero i Franz Wagner bili dvoznamenkasti s 10 poena, dok su košarkaši Clevelanda imali velikih problema sa šutom za tri poena – 1/12.

Cleveland je spustio zaostatak na -6 početkom druge četvrtine, ali onda Orlando serijom od 10-0 odlazi na +15. Nisu na tome stali domaći košarkaši pa su ubrzo poslije druge trice Jonathana Isaaca otišli i na +21 četiri minute prije poluvremena. Najbolji košarkaš Clevelanda, Donovan Mitchell, do završne dvije i pol minute prvog dijela je imao samo dva poena na svom kontu, no na kraju je ubacio sedam uzastopnih poena svoje momčadi pa se na odmor otišlo sa 61:45 za Orlando koji je odigrao uvjerljivo najbolje poluvrijeme ovogodišnjeg doigravanja.

Trojac Banchero (19), Wagner (12) i Suggs (11) je kombinirano ubacio 42 poena, dok su kod Cavsa dvoznamenkasti bili Mobley i Allen s po 10 poena, no izostao je ozbiljniji poenterski učinak bekovske linije pošto je Mitchell bio na devet poena uz 36% šuta iz igre, a Darius Garland na samo pet poena uz 33% šuta.

Banchero je prvim ubačenim košem u drugom poluvremenu postao drugi najmlađi košarkaš u povijesti koji je u prve tri utakmice NBA doigravanja u karijeri ubacio 20 ili više poena.

Orlando je ubrzo došao do prednosti od 30 poena razlike te je susret odlučen već sredinom treće četvrtine. Do kraja su mirno priveli dvoboj kraju pa su u konačnici slavili sa 121:83 što je najteži poraz Clevelanda u povijesti NBA doigravanja. Dosad su rekord držali Washington Wizardsi koji su 2008. godine svladali Cavse s 36 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedi Magica su bili Paolo Banchero s 31 poenom i 14 skokova, Jalen Suggs s 24 poena uz 9/11 iz igre te Franz Wagner koji je ubacio 16 poena, podijelio osam asistencija i uhvatio pet skokova. Kod poraženih je Jarrett Allen ubacio 15 poena uz osam skokova, dok je Donovan Mitchell učinku od 13 poena pridodao i sedam asistencija.

Četvrta utakmica serije je na rasporedu u subotu od 19:00 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano