Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Oršić i Bjelica ponovno zajedno

Kako donosi Germanijak, Mislav Oršić će večeras ili sutra službeno postati novi igrač sedmerostrukog turskog prvaka Trabzonspora, kluba kojeg od travnja trenira Nenad Bjelica. Iznosi i uvjeti transfera trenutno nisu poznati, ali s obzirom na Oršićev status u Southamptonu i godišnju plaću od 4,2 milijuna eura koju je imao u engleskom klubu, vjerojatno su ovim poslom svi jako zadovoljni.

Praktično od trenutka kada je stigao u Englesku za odštetu od preko 6 milijuna eura, Oršiću je sve otišlo u potpuno krivom smjeru. Za Southampton je igrao malo i ništa, u 5 nastupa nije skupio niti 200 minuta u igri i rastanak je u interesu svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostati će nejasno zašto Oršić nije dobio praktično nikakvu priliku unatoč tome što je klub svakim kolom postajao sve izgledniji kandidat za ispadanje iz Premier lige. U svakom slučaju, Oršić sada ima priliku igrati i time se vratiti u krug reprezentacije.

Naravno, dobro je poznato da su Bjelica i Oršić već surađivali u Dinamu. Međutim, statistika pokazuje da su oni zapravo idealan spoj te je njihov odnos bio iznimno značajan za njihove karijere. Oršić je pod Bjelicom odigrao 76 utakmica, zabio 33 gola i dodao 16 asistencija u sezonama 2018./19. i 2019./20.

Oršić za niti jednog drugog trenera u karijeri nije odigrao više utakmica, zabio više golova ili podijelio više asistencija. Za vrijeme Bjeličinog mandata u Dinamu, Oršić je bio igrač s najviše utakmica i najviše golova. Međusobno povjerenje ovdje već debelo postoji i ovo je vjerojatno idealna okolina da Oršić uhvati formu i istodobno pomogne Nenadu Bjelici u borbi za vrh turske Superlige.

Komentari

Povezano