Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osasuna Ante Budimira ušla u finale Cope del Rey. Tamo čekaju Real ili Barcelonu

Nogometaši iz Pamplone su u uzvratnoj utakmici, nakon iscrpljujućih produžetaka u regionalnom derbiju Navarre i Baskije, prošli Athletic Bilbao i plasirali se u drugo finale španjolskog Kupa u svojoj povijesti!

U prvoj utakmici, odigranoj prije nešto više od mjesec dana, Osasuna je na svom El Sadaru slavila s 1:0 zahvaljujući pogotku Abdessamada Ezzalzoulija, a sličnu tvrdu utakmicu smo vidjeli i večeras. Athletic je bio nesporno bolja i agresivnija ekipa, uputivši 23 udaraca na gol junaka utakmice, vratara Sergija Herrere koji je upisao 5 velikih obrana. Pokušao je Ernesto Valverde sve u svojoj mogućnosti, čak i poveo u relativno ranoj fazi utakmice preko Iñakija Williamsa, koji je tako prekinuo svoju golgetersku sušu koja je trajala od listopada 2022. godine i utakmice protiv Villarreala, u trajanju od čak 18 utakmica!

Do isteka 90. minute domaćini ipak nisu uspjeli postići pogodak kojim bi ušli u finale Kupa, pa je utakmica otišla u produžetke. A tamo su gosti, za koje je Ante Budimir cijeli susret prosjedio na klupi, strpljivo čekali i dočekali svoju priliku. U 116. minuti je jedan kontranapad realizirao Pablo Ibáñez Lumbreras, rođeni Pamplonac i dijete kluba, te postigao prvi pogodak za Osasunu u svojoj karijeri.

Tako će se “Zdravci” (Osasuna na baskijskom znači “zdravlje”) naći u finalu Cope del Rey po drugi puta u povijesti, nakon što su 2005. izgubili od Betisa rezultatom 2:1. U toj utakmici Betis je do slavlja stigao u produžecima, nakon što su u 90 minuta pogotke postizali Ricardo Oliveira i John Aloisi. Ogromno slavlje Navarraca trajat će do dugo u noć, a vjerujemo da će pretraživanje noćenja u Sevilli za 6. svibnja biti jedan od najtraženijih pojmova među navijačima Osasune. Bez obzira hoće li s druge strane stajati Barcelona ili Real Madrid.

Komentari

Povezano