Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek do kraja prijelaznog roka dovodi čak četiri igrača

Osijek nije imao najbolji početak sezone. Samo jedan bod nakon četiri kola Supersport HNL-a te ispadanje u trećem pretkolu Konferencijske lige od azerbajdžanske Zirə su na Opus Areni upalili alarme za uzbunu.

Odlasci Ramóna Miereza i Andréa Duartea su dodatno produbili kadrovsku krizu. Stoga je sportski direktor Jose Boto krenuo u potragu za pojačanjima, a kako pišu Sportske novosti, do kraja prijelaznog roka će na Opus Arenu doći čak četiri nova igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već do kraja ovog tjedna u Osijek bi iz Maribora trebao doći Arnel Jakupović. Osijek će za nekadašnjeg mladog austrijskog reprezentativca navodno isplatiti milijun eura s bonusima.

Jakupović je, inače prošle sezone zabio 17 prvenstvenih golova i samo jedan pogodak nedostajao mu je da bude prvi strijelac slovenske lige. U aktualnoj je sezoni nastavio u sjajnom golgeterskom ritmu i već je sedam puta tresao protivničke mreže u 12 nastupa.

Jakupović bi u srijedu trebao odraditi liječnički pregled u Osijeku, ali navodno se neće se odmah staviti na raspolaganje treneru Federicu Coppitelliju. Maribor, naime, u četvrtak očekuje uzvratna utakmica play-offa za Konferencijsku ligu protiv Djurgårdensa, a austrijskom napadaču će to biti i posljednji nastup za slovenski klub.

 Iskusni talijanski branič Alessandro Tuia kojemu je sekundarna pozicija desnog beka trebao bi također biti promoviran do kraja tjedna. Posljednji Talijanov klub bio je Cremonese u kojem se prošle sezone nije previše naigrao. Upisao je, naime, tek četiri nastupa u Serie B i dva u talijanskom Kupu. Posljednju utakmicu odigrao je još početkom ožujka protiv Rome u šesnaestini finala Kupa. 

34-godišnji Tuia je ponikao u mlađim kategorijama Lazija za kojeg je još 2009. upisao jedini prvenstveni nastup protiv Juventusa, a u karijeri je još igrao za Monzu, Salernitanu, Benevento, Lecce… U nogama ima 35 utakmica u Serie A. Tuia će na Opus Arenu doći kao slobodan igrač.

Kao slobodan igrač među Bijelo-plave dolazi i 33-godišnji portugalski krilni napadač Hernâni. Portugalac je igrao za Porto, Olympiacos, Vitóriju Guimaraes i još mnoge klubove. U nogometnom svijetu je poznat kao strašan dribler.

Posljednji klub mu je bio Al-Najma, inače drugoligaš iz Saudijske Arabije s kojim je ovoga ljeta raskinuo ugovor nakon samo šest mjeseci i svega 15 odigranih utakmica u kojima se tri puta upisao u strijelce. Hernâni je u karijeri upisao 115 utakmica u portugalskoj ligi te 14 u Ligi prvaka. 

Istovremeno Osijek je u pregovorima s Benficom oko posudbe Tiaga Dantasa. Riječ je o 23-godišnjem veznjaku kojemu u portugalskom velikanu ne mogu garantirati minute pa je posljednje dvije sezone proveo po posudbama.

Prvo je bio u PAOK-u, dok je tamo bio sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto, a prošlu sezonu u AZ Alkmaaru. Preostalo je još samo da Osječani s Benficom dogovore financijske uvjete jednogodišnje posudbe.

Dantas je igrač zanimljive i bogate karijere bez obzira na svoje godine. Odigrao je dvadesetak utakmica za U21 reprezentaciju u kojoj je prošle godine bio i kapetan na U21 Europskom prvenstvu na kojem su Portugalce u četvrtfinalu zaustavili kasniji prvaci Englezi.

Kada je svojedobno potpisao profesionalni ugovor s Benficom, portugalski klub zaštitio se odštetnom klauzulom od čak 88 milijuna eura. Jednu sezonu (2020./21.) proveo je na posudbi u Bayernu, a doveden je na izričito traženje tadašnjeg trenera bavarskog velikana, aktualnog šefa struke Barcelone, Hansija Flicka.

Komentari

Povezano