Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek ima novog trenera

Federico Coppitelli (39) stigao je u Osijek i danas će biti predstavljen kao novi trener hrvatskog prvoligaša. Osijek je objavio video dolaska talijanskog trenera na Opus Arenu u ranim jutarnjim satima. Coppitelli će biti predstavljen u 11 sati, kada će održati uvodnu konferenciju za novinare. Na stadionu ga je dočekao sportski direktor Jose Boto.

“Prvi su mi dojmovi iznimno dobri, ovo je zaista fantastično mjesto! Ono što sam do sada vidio na razini je velikih europskih klubova, pogotovo što se tiče uvjeta za rad koji su vrhunski. Sretan sam što sam ovdje i veselim se svim zajedničkim izazovima”, izjavio je novi trener Osijeka za službenu web stranicu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stekao je reputaciju radeći s mladima

Coppitelli nema značajno iskustvo u vođenju seniorskih ekipa, ali je ostvario velike uspjehe radeći s mlađim kategorijama talijanskih klubova. Njegovu dosadašnju karijeru najviše je obilježilo osvajanje naslova juniorskog prvaka Italije s Lecceom prošle godine.

Osim te titule, Coppitelli je u sezoni 2014./15. osvojio talijansko U-17 prvenstvo s Romom, kao i Superkup u istoj kategoriji. Tri godine kasnije osvojio je kup s U-19 ekipom Torina, a godinu zatim i Superkup. Pored Rome i Torina, radio je i s mlađim kategorijama Frosinonea, dok mu je jedino seniorsko iskustvo vođenje talijanskog trećeligaša Imolesea u devet utakmica prije pet godina.

Komentari

Povezano