Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek na Opus Areni rutinski svladao Rudeš

Današnji nastavak 11. kola SuperSportHNL odigran je na Opus Areni gdje je Osijeku u goste došla posljednja ekipa lige Rudeš. Osijek je uspio pronaći izlaz iz krize u kojoj su se našli i sigurnom predstavom došli do 3:0 pobjede-

Podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu ove sezone je Osijek svladao Rudeš nevjerojatnim preokretom kada su nadoknadili čak tri gola zaostatka i slavili rezultatom 4:3. Heroj te utakmice je bio Mijo Caktaš zabivši hattrick. Tada je na klupi Rudeša sjedio Robert Prosinečki, a Osijeka Stjepan Tomas koji je nakon niza loših rezultata nedavno dobio otkaz. S druge strane, Rudeš i dalje ne zna za pobjedu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu uzbudljivu situaciju smo imali u šestoj minuti susreta kada su Osječani nakon kraće kombinatorike na lijevoj strani uputili centaršut kojeg je u šesnaestercu usamljeni Ramón Mierez glavom poslao pokraj gola vratara Rudeša Mateja Markovića.

U desetoj minuti je Osijek opet zaprijetio nakon duplog pasa Miereza s Domagojom Bukvićem, no Marković je bio spreman na pokušaj Bukvića s ruba šesnaesterca. Uvodnih 20 minuta susreta je pripalo domaćoj momčadi, međutim bolju igru nisu uspjeli kapitalizirati vodećim pogotkom.

U 24. minuti je Osijek odigrao brz i jednostavan kontranapad po lijevoj strani, zatim je uslijedio ubačaj koji je došao u noge Šimi Gržanu, međutim Marković je čudesno obranio te se ovom obranom zasigurno kandidirao za obranu kola.

Osijek je dominirao čitavim prvim poluvremenom, na koncu su praktički pred odlazak na predah uspjeli doći do vodstva golom Miereza na asistenciju Petra Pušića koji je ubacio s lijeve strane. Osijek je otišao na odmor rezultatom 1:0, iako mogli su biti nezadovoljni s obzirom na to koliko su šansi uspjeli iskreirati.

Odmah na početku drugog poluvremena nova odlična šansa domaćeg sastava, opet preko lijeve strane. Ubacio je Nail Omerović, no Mijo Caktaš je bio neprecizan.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko sadržajno kao prvo, no ipak u 80. minuti je Osijek zabio drugi gol na utakmici i sebi omogućio mirniji kraj susreta. Nakon akcije s desne strane, Vedran Jugović je sjajno petom proigrao Ivana Fiolića čiji je prvi udarac obranio Marković, međutim lopta mu se opet vratila u noge, a zatim je zakucao pod prečku za 2:0.

Osijek je do kraja susreta uspio zabiti još jedan gol. U posljednjoj akciji susreta za 3:0 i konačan rezultat pogodio je Darko Nejašmić. Sada se u Osijeku lakše diše te puno mirnije odlaze na reprezentativnu stanku nakon koje putuju u Split gdje ih čeka Hajduk.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano