Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek najvećim preokretom u povijesti HNL-a do pobjede nad Rudešom

Uvertiru u Jadranski derbi koji nas čeka od 21 sat pružili su nam Rudeš i Osijek u Kranjčevićevoj. Osijek je u ovaj susret ušao nakon uvjerljive pobjede nad Slaven Belupom i kasne pobjede nad ZTE-om u Konferencijskoj ligi, dok je Rudeš prošli tjedan teško poražen na Rujevici. U utakmici u kojoj je Rudeš poveo 3:0, Osijek je smogao snage za preokret i na krilima Mije Caktaša koji je zabio hat-trick pobijedio 4:3.

U prvih 20-ak minuta obje ekipe nisu ništa pokazale. Kakvu smo utakmicu gledali u Kranjčevićevoj najbolje govori podatak kako smo nakon 23 minute nogometa vidjeli samo jedan bezopasan pokušaj Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je iz prve prave prilike Rudeš poveo. Aleksa Latković je lijepo povukao loptu i pronašao Andreja Lazarova. Lazarov se bez problema riješio Styope Mkrtchyana i pogodio suprotni kut Marka Malenice za prvi ovosezonski pogodak Rudeša.

Osijek je prvi put zaprijetio u 32. minuti. Nail Omerović je ubacio na glavu Ramóna Miereza koji puca ravno u vratara Rudeša Marija Marića.

Minutu kasnije, na semaforu je 2:0 za Rudeš. Ponovno je Latković odradio velik dio posla, kao i kod prvog gola. Bila je to brza kontra domaćina. Lopta je s lijeve strane stigla u šesnaesterac do Latkovića koji je pucao, a loptu je prije ulaska u gol ugurao Luka Pasariček.

Nakon duge VAR provjere lopta je krenula s centra i Rudeš je zabio za 3:0. Pasariček je presjekao dodavanje i sjurio se prema golu, lakoćom prevario čuvara i iskosa zabio za 3:0.

Osijek je do poluvremena uspio smanjiti rezultat. Domagoj Bukvić se lijepo riješio Dominika Pavleka i ubacio u sredinu gdje je Mierez nekako ugurao loptu u gol. VAR soba je provjeravala prelazak lopte preko linije, ali je na kraju sve bilo regularno i to je 3:1.

Priliku da ponovno nokautira Osijek propustio je Lazarov u prvoj minuti sudačke nadoknade. Dobio je loptu u 16 metara, bio sam pred vratarom i pucao vrlo malo pokraj gola. Tako se na predah otišlo sa ”samo” 3:1 za Rudeš.

Trener Osijeka se na predahu odlučio za čak tri izmjene. Na travnjak su istrčali Petar Brlek, Kristian Fućak i Šime Gržan, dok su u svlačionici ostali Oleksandr Drambajev, Mkrtchyan i Kristijan Lovrić.

Prvu priliku u drugom dijelu Osijek je imao u 53. minuti. Mierez je bio najviši nakon kornera, ali je njegov udarac fantastično obranio Marić.

Ogromnu priliku za rješenje utakmice propustio je Krešimir Kovačević u 70. minuti. On je iskoristio grešku Osijekovu obrane i zaobišao vrata Malenicu. Ipak, kada je trebao pospremiti loptu u praznu mrežu puca pored gola i ostaje 3:1.

Nije dugo Rudeš čekao na kaznu za promašaj. Petar Pušić je odložio loptu za Caktaša koji šest minuta nakon ulaska u 76. minuti vraća Osijek na gol zaostatka.

U 82. minuti Rudeš ponovno propušta priliku za rješavanje utakmkce. Stjepan Plazonja je izbio sam pred vratara Malenicu, ali je pucao ravno u njega i ništa od povećanja vodstva.

Kao i nekoliko minuta ranije Osijek je brzo kaznio promašaj Rudeša. Udarac Pušića je obranio Marić, a prvi na odbijenoj lopti bio je Caktaš koji svojim drugim golom na utakmici vraća stvari na početak.

Potpuni preokret dogodio se u 88. minuti. Marić je krivo procijenio let lopte i Gržan se sjurio prema golu. Bivši igrač Istre je vratio povratnu za Caktaša koji svojim trećim golom donosi pobjedu Osiječanima.

Osijek je tako izjednačio najveći preokret u povijesti HNL-a. To se dogodilo 1992. kada je Inker na poluvremenu vodio 0:3, da bi Zadar u nastavku okrenuo i slavio s 4:3. Osiječani su sada barem privremeno na šest bodova, dok je Rudeš ostao jedina ekipa bez ijednog boda.

Komentari

Povezano