Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek nakon jedanaesteraca ispao od Zire i zaključio europski dio sezone

Nakon trilera nad trilerima Osijek je izgubio protiv Zire nakon jedanaesteraca ukupnim rezultatom 4:3 (5:4) u dvije utakmice i tako ispao iz Europe ove sezone. Prva utakmica odigrana na Opus Areni prije sedam dana završila je 1:1 i Osijeku je ovdje igrala samo pobjeda za prolazak u 90 minuta.

Već u prvoj akciji na utakmici Zirə je zaprijetila nezgodnim udarcem iskosa s ruba šesnaesterca, no to je otišlo pored gola. Idućih nekoliko minuta gledali smo prazan hod sve do 13. minute kada je Roko Jurišić zaprijetio dalekometnim pokušajem, ali nažalost je to završilo u vanjskom dijelu mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. minuti novo uzbuđenje pred osječkim vratima kada je snažnim udarcem Gruzijac Davit Volkovi testirao Nikolu Čavlinu koji je upisao obranu.

Četiri minute kasnije Čavlina je ponovo zaposlen kada je Martins Júnior tukao na vrata Osijeka, ali rezultat je ostao isti. Odmah u idućem napadu dogodila se prilika za našu momčad kada je Nail Omerović pucao iz daljine, no Tiago Silva je bio spreman.

Lijepe vijesti stigle su u 37. minuti kada je Jurišić dobro prošao po lijevoj strani i uputio oštru loptu u sredinu koju je dočekao Vedran Jugović i lijepo to plasirao u mrežu za 1:0.

Nova šansa za Osijek u 42. minuti kada je Luka Jelenić ispucao loptu prema naprijed koju je dočekao Anton Matković i uposlio Domagoja Bukvića, no na njegov šut obranom je odgovorio Silva.

U smiraj prvog poluvremena dvije obećavajuće prilike za Osijek. Iz kornera kojeg je izveo Petar Pušić glavom je dobro tukao Kemal Ademi, ali loptu koja je išla izravno u gol nažalost je glavom očistio netko od domaćih igrača. Druga prilika pojavila se u obliku potencijalnog kaznenog udarca jer je Darko Nejašmić ostao ležati u kaznenom prostoru, no austrijski sudac nije se odlučio pokazati na bijelu točku.

Odmah po početku drugog dijela velika prilika za Ziru kada je Júnior iz okreta uputio topovski udarac, no Čavlina je intervenirao bacivši se poput pantere, te odbio to u korner.

U 54. minuti još jedna nesreća za Osijek ove sezone jer je Jurišić igrao rukom u našem šesnaestercu, te je dosuđen kazneni udarac kojeg je mirno realizirao Qismət Alıyev za 1:1.

Azerbajdžanci su bili bolji u ovom razdoblju i u 70. minuti se nakon udarca iz kuta dogodila nova opasnost pred vratima našeg kluba, ali nakon udarca iz kuta to je očistio Šimun Mikolčić.

U 81. minuti dogodilo se privremeno olakšanje za ljubitelje hrvatskog nogometa. Mikolčić je izveo prekid i poslao loptu u šesnaesterac koja je pogodila Ademija, a onda iz odbijanca došla do Matkovića koji glavom matira Silvu i donosi prednost Osijeku.

Osijek je imao sve u svojim rukama, ali sve je opet prosuo. U 90 minuti lopta je došla do Volkovija koji je atraktivno škaricama zabio za 2:2 i novu muku Osječana u produžetcima.

Odmah na početku produžetka nova prilika za Ziru, ali Čavlina brani prvo i dalekometan udarac Salifou Soumaha, a onda i odbijanac Rüstəm Əhmədzade.

Prilika za Osijek kada je Ivan Cvijanović pronašao Pedra Limu u šesnaestercu, ali njegov udarac odsjeda u blok. U idućem napadu nakon toga Zirə uzvraća preko Əhmədzade, ali majstorski brani Čavlina.

U 114. minuti nova panika za Osječane i prilika za Volkovija koju je ipak blokirao Jelinić. Do kraja produžetaka nije bilo promjene i drama u Bakuu nastavljena je kroz udarce s bijele točke.

Raspucavanje je počelo dobro za vratare jer su i Silva i Čavlina obranili prvi pokušaj. Nažalost u trećoj seriji na strani naše momčadi neuspješan je bio Ademi, ali ni Zirə nije bila uspješna. Četvrta serija je počela promašajem Lime, a nakon njega promašuje i Mikolčić. Zadnji čavao u lijes Osijeka zabio je Raphael Utzig.

Komentari

Povezano