Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek novom pobjedom potvrdio prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige

Hrvatska večeras ima tri predstavnika u pretkolima europskih nogometnih natjecanja, a prvi je na teren istrčao Osijek. Nogometaši iz grada na Dravi su protiv estonske Levadije slavili s 1:0 pogotkom Petra Pušića u 63. minuti.

Prva utakmica odigrana je na Opus Areni prije sedam dana, a u njoj je naš klub slavio s 5:1, te tako ukupnim rezultatom 6:1 prošao dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 6. minuti Levadia je dva puta imala neloše situacije pred osječkim vratima jer je prvo pucao Robert Kirss, no taj pokušaj izblokirao je André Duarte i nakon udarca iz kuta poslije toga stvorila se gužva ispred Nikole Čavline, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Levadia je zbog rezultatskog minusa krenula žešće u ovaj dvoboj i ponovo su zaprijetili u 18. minuti kada je Ioan Yakovlev pokušao pucati sa skoro istog mjesta kao i Kirss maloprije, no opet se tu našao ‘osječki Virgil Van Dijk’. Iz kornera koji je potom uslijedio opasno je tukao Rasmus Peetson, no to je otišlo preko vrata.

Vidjelo se kako Osijek igra ovu utakmicu nižim tempom, te samo pazi da ne primi gol i da se netko ne bi ozlijedio. Čak i protiv Osijeka koji igra na 50 posto, vidjelo se da Levadia ne može učiniti puno. Prva dobra situacija za Osječane dogodila se kada je Peetson u duelu srušio Renana Guedesa u opasnoj zoni, ali iz prekida je Pušić samo lakše testirao vratara Olivera Anija.

U 34. minuti Joao Pedro je napravio dobar solo prodor i iskušao Čavlinu koji je bez problema ukrotio tu loptu. Pet minuta prije kraja poluvremena Darko Nejašmić je majstorski pokušao uposliti Ramona Miereza, no s vrata je istrčao Ani i ispucao tu loptu s estonske polovice.

Odmah po početku nastavka Levadia je pokušala napraviti nešto kada je Yakovlev s lijeve strane uputio loptu u kazneni prostor prema Mikhelu Ainsaluu koji je primio loptu, ali ga je dobro zaustavio Luka Jelenić.

U 52. minuti dogodila se ogromna prilika za Osijek. Roko Jurišić je uputio centaršut na drugu vratnicu gdje je Mierez to krasno uputio prema Jugoviću koji tuče glavom, ali brani Ani. Tri minute kasnije još jedna nevjerojatna prilika za Osijek kada je nakon pogreške estonskog veznog reda Mierez izašao sam pred vrata, ali poslao je to pokraj njih.

Uslijedilo je par minuta zatišja, a onda je u jednom naizgled bezopasnom napadu Šimun Mikolčić dodao Mierezu koji je sjajno pronašao Pušića, a on je izvrsno pogodio dalji kut estonskih vrata i Osijek je poveo 1:0 nakon 63 minute igre.

Estonska ekipa i dalje je stiskala, ali nije uspijevala doći do pogotka i Osijek je rutinski priveo ovaj susret kraju. Osijek je tako prošao u iduću fazu natjecanja gdje ga čeka dvomeč s pobjednikom dvomeča Zira-Dunajska Streda, ali s obzirom na to da Zira pregazila Stredu s 4:0 u prvoj utakmici, vrlo vjerojatno je da će Azerbejdžanci biti idući ispit za Osijek. Prva utakmica igra se na Opus areni idući tjedan.

Komentari

Povezano