Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek po teškom terenu svladao Varteks te prošao u 1/8 finala Kupa

Osijek je nakon prve prvenstvene pobjede koju je upisao za vikend protiv Slaven Belupa, danas slavio i na gostovanju u Varaždinu. Naime, momčad Federica Coppitellija svladala je četvrtoligaša Varteks rezultatom 1:3 te tako izborila 1/8 finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa, gdje će gostovati kod Slavonije iz Požege.

U utakmici između Varteksa i Osijeka, gosti su poveli već u devetoj minuti kada je Marko Soldo iskoristio neopreznost domaće obrane. Nakon dodavanja Domagoja Bukvića, Soldo je s lakoćom prošao do gola i zabio za 0:1. Osijek je imao kontrolu nad igrom, po teškom terenu, a u 40. minuti Hernani je bio blizu povećanja vodstva, ali je njegov udarac iz blizine pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak dominacije Osijeka. U 61. minuti Arnel Jakupović zabija svoj prvijenac za Osijek, nakon što ga je Petar Pušić izbacio u jedan na jedan situaciju s vratarom, čime je rezultat povećan na 0:2. Netom prije tog pogotka, Varteks je imao prigodu izjednačiti na 1:1, ali udarac Matije Kanceljaka sa 17 metara prošao je tik pored vratnice.

Osijek je nastavio pritiskati i u 74. minuti Pedro Lima, koji je zamijenio Pušića, zabio je za 0:3 nakon što ga je Vedran Jugović gurnuo u matnu situaciju. Varteks je ipak uspio smanjiti rezultat u 77. minuti kada je HNL ikona, Dejan Glavica, bio najprisebniji u šesnaestercu nakon ubačaja s lijeve strane i postigao pogodak za konačnih 1:3.

Do kraja susreta, vidjeli smo još jednu situaciju vrijednu spomena. Naime, Soldo je u jednoj akciji prvo pogodio gredu, a odmah zatim i vratnicu. No, rezultat je ostao nepromijenjen. Osijek se sada okreće prvenstvu, gdje gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u okviru sedmog kola Super Sport HNL-a.

Komentari

Povezano