Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek pogotkom iz penala preskočio Karlovac u Kupu

Nakon prolazaka Hajduka i Rudeša, utorak nam je donio i treći susret osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Tamo je Karlovac 1919 na svom terenu dočekao Osijek.

Bio je to sedmi međusobni ogled ovih dvaju momčadi u Republici Hrvatskoj, dok su se četiri puta sreli i u 2. saveznoj lige bivše države. U Kupu nikada nisu odmjerili snage, dok su u HNL ogledima puno uspješniji bili Karlovčani. Oni su protiv Osječana četiri puta slavili, dok su dvije utakmice završile neodlučeno. Tako je završio i njihov zadnji susret, a bilo je to u 23. kolu 1. HNL u sezoni 2011./12. kada su na Gradskom vrtu odigrali 1:1. Hrvatski Španjolac Marin Vrnoga de Gregorio zabio je tada za vodstvo Karlovčana, da bi Antonio Perošević postavio konačan rezultat, a i zabio jedini osječki gol protiv Karlovca u periodu RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći trener Igor Pamić u prvu je postavu stavio sljedeću jedanaestorku: Jagatić – Ribar, Međimorec, Paracki, Stepinac – Zavalić, Novak-Stanko – Budimir, Pamić, Kurečki – Matjaž. Zoran Zekić je u svojoj trećoj utakmici drugog mandata na klupi Bijelo-plavih ponešto izmijenio sastav. Od prve su minute tako na travnjak istrčali Malenica – Omerović, Manev, Mkrtchyan, Drambajev – Jugović, Brlek – Bukvić, Pušić, Lovrić – Miérez.

Počelo je s očekivanom terenskom dominacijom Osijeka, koji pak u prvih 20 minuta ne uspijeva složiti ozbiljnu priliku pred karlovačkim golom. Tada u 20. minuti Zvonko Pamić nespretno ruši Petra Brleka koji jednu visoku loptu odnosi pred njim. Sudac Jakov Titlić nije imao dvojbi te je pokazao na bijelu točku. Otamo je precizan bio Kristijan Lovrić za 0:1 i svoj četvrti gol ove sezone.

Nakon zabijenog pogotka se Osijek povukao i prepustio Karlovcu posjed lopte, no nisu domaći igrači umijeli zaprijetiti Marku Malenici na gostujućim vratima pa je tako ostatak poluvremena protekao bez zanimljivosti.

Drugo je poluvrijeme ponudilo nešto više zanimljivosti od prvog, pa smo tako vidjeli i dvije dobre prilike Karlovca za izjednačenje, no iste domaći napadači nisu iskoristili. Nekoliko je prilika za povećanje vodstva imao i Osijek, no iskazao se u tim situacijama domaći golman Ivan Jagatić s nizom dobrih obrana.

Osijek je tako “odradio posao” protiv trećeligaša, te se plasirao u četvrtinu finala Kupa Hrvatske.

Komentari

Povezano