Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek preokretom slavio u Šibeniku

U prvoj utakmici subotnjeg programa desetog kola SuperSport HNL-a je Šibenik ugostio Osijek. Domaćin je ušao u susretu u nizu od četiri utakmice bez pobjede i postignutog pogotka, a na samom početku utakmice su odlučili prekinuti taj niz.

Na samom početku je Ivan Santini pogodio prečku, a isti igrač je u trećoj minuti glavom zatresao mrežu za 1:0 Šibenika. Asistent za taj pogodak je bio Leonard Žuta, a Šibenik je u prvom dijelu još jednom pogodio prečku kada je Josip Majić iz kosa u 34. minuti skoro matirao vratara gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Osijek je najviše prijetio preko Hernanija kojem su igrači Šibenika dva puta udarac očistili s gol-linije; prvo je to uradio Roberto Punčec u 18. minuti, a zatim je heroj bio Agyemang Morrison u 41. minuti. Unatoč promašenim prilikama, Osijek je u samoj završnici prvog poluvremena poravnao rezultat. Marko Soldo je sjajno ubacio u kazneni prostor gdje je Arnel Jakupović glavom postigao pogodak za 1:1 što je bio konačni rezultat prvog poluvremena.

Prvu izglednu priliku u drugom dijelu je imao Šibenik u 53. minuti kada je Toni Kolega povratnu loptu poslao pored gola, a sedam minuta kasnije je Osijek poveo. Strijelac je bio Luka Jelinić koji je glavom zabio nakon ubačaja iz kornerna.

Nakoj toga je Šibenik zaprijetio preko Žute u 70. minuti koji je također pucao pored gola, a u 81. minuti je riješeno pitanje pobjednika. Petar Pušić je sjajno proigrao Soldu koji je izašao pred vratara i zabio za konačnih 1:3 i pobjedu Osijeka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano