Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek razmontirao Slaven Belupo u debiju na novom stadionu

Nakon što se Rijeka lagano obračunala s Rudešom na Rujevici, Osijek je od 21 sat ugostio Slaven Belupo na novom stadionu Opus Areni.

Osiječani debitiraju na novom stadionu, dok s druge strane novi trener Slaven Belupa Ricardo Moniz debitira u SuperSport HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Stjepana Tomasa je goropadno krenula u susret i već je u 3. minuti susreta zaprijetio Kristijan Lovrić, no Vinko Međimorec je to uspio blokirati i odbiti u korner. Nakon kornera Osječani dolaze u vodstvo od 1:0. Iz kuta je ubacio Petar Pušić, međutim vratar Slaven Belupa Ivan Sušak jako loše reagira, lopta mu ispada iz ruku, a na tom poklonu se Ramon Mierez zahvalio i pospremio za vodstvo svoje momčadi u ranoj fazi utakmice.

Osječani su jako blizu pogotka i povećanja vodstva bili u 13. minuti kada je strijelac prvog pogotka pogodio vratnicu.

Samo pet minuta kasnije, domaćini ipak dolaze do povećanja vodstva. Kakav početak iz snova na novom stadionu pred svojim navijačima. Šime Gržan je sjajno probio desnu stranu i poslao povratnu loptu na Miju Caktaša koji fantastično pod prečku pogađa za 2:0.

Koliko je dominantna i bolja ekipa bila Osijek govori činjenica da je strateg gostiju Moniz morao već u 27. minuti posegnuti za klupom. U igru su ušli Arb Manaj i Juan Bautista Cascini, a iz igre su izašli Međimorec i Michael Agbekopornu.

Samo dvije minute kasnije, Slaven Belupo dolazi do smanjenja rezultata, a najzaslužniji za ovaj pogodak je bio Arber Hoxha koji je sjajno uposlio Antu Crnca, a ovaj matira vratara Osijeka Marka Malenicu za 2:1 i vraćanje u utakmicu.

Samo što su se vratili u utakmicu, samo 7 minuta kasnije, Osječani ponovno odlaze na dva gola prednosti. Kristijan Lovrić je iz prekida sjajno nabacio, a Kristian Fućak sjajno trza glavom za 3:1 što je bio rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu, Osječani su opet krenuli jako. Raspoloženi Lovrić je ponovno testirao Šuška, no bezuspješno. Domaćini su preuzeli sve konce igre i samo je bilo pitanje kada će doći do novog zgoditka, a to se dogodilo u 64. minuti.

Ponovno Gržan probija desnu stranu, šalje prizemnu loptu u šesnaesterac, lopta se odbila do Darka Nejašmića koji je tek ušao u igru umjesto Vedrana Jugovića i zabija za 4:1.

Apsolutna dominacija Osječana u drugom poluvremenu se nastavila i u 71. minuti kada domaćini dolaze do novog pogotka. Obrana Slaven Belupa se poigravala, izgubili su loptu, a “kradljivac” Domagoj Bukvić odigrava dupli pas s Caktašom koji mu sjajno petom asistira za 5:1. Golijada domaćina se nastavila u 83. minuti kada se jedan od najraspoloženijih pojedinaca Kristijan Lovrić zasluženo upisuje u rubriku strijelaca i povećava rezultat na 6:1.

Slaven Belupo je u 89. minuti imao priliku smanjiti rezultat nakon što je u svome šesnaestercu rukom igrao Styopa Mkrtchyan, no Hoxha iz kaznenog udarca pogađa lijevu stativu i nastavlja katastrofalnu večer svoje momčadi.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a Osječani zasluženo uzimaju sva tri boda i vrlo vjerojatno prvu poziciju na tablici nakon prvog kola SuperSport HNL-a. Zaista impresivna predstava pulena Stjepana Tomasa!

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano