Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek remizirao s Varaždinom, navijači skandirali “Uprava odlazi”

Deveto kolo SuperSport HNL-a otvorili su Osijek i Varaždin vrlo uzbudljivom utakmicom na Opus Areni. Susret u kojem smo mogli vidjeti dva poništena pogotka, dominaciju Osijeka te skandiranje njihovih navijača uzvicima “Uprava odlazi” na kraju je završio podjelom bodova i rezultatom 1:1.

Goste je u vodstvo doveo Agon Elezi u 14. minuti, Osijek je do izjednačenja stigao početkom drugog poluvremena golom Ramóna Miéreza, a unatoč dominaciji kroz veći dio utakmice na kraju nisu uspjeli stići do potpunog preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to dvoboj u koji su ekipe ulazile u totalno različitim raspoloženjima. Osječani nisu znali za pobjedu još od 20. kolovoza i utakmice protiv Gorice, dok su Varaždinci u sedam odigranih kola upisali samo jedan poraz, onaj protiv Hajduka.

Shodno tome, trener Osijeka Stjepan Tomas odlučio je na klupi ostaviti Darka Nejašmića, Šimu Gržana i Kristijana Lovrića, a njihova mjesta u početnoj postavi zauzeli su Nail Omerović, Denys Garmash i Oleksandr Drambaev. S druge strane, Mario Kovačević izašao je s poprilično očekivanim sastavom izuzev izostanka Leona Belcara zbog ozljede, a prema naprijed su prijetili Dimitar Mitrovski, Fran Brodić i povratnik Domagoj Drožđek kojem je ovo bio prvi start još od 26. travnja.

U prvih desetak minuta nismo vidjeli previše uzbuđenja, a većina toga se odvijalo na sredini terena. Sve do 14. minute susreta nakon odlične akcije Varaždina. Igor Postonjski je pronašao Marka Vukčevića na desnoj strani, a ovaj odigrao za Agona Elezija koji je pored indisponirane obrane domaćina smireno pogodio za vodstvo Varaždinaca.

Navijači Osijeka bili su vidno razočarani te su u nekoliko navrata skandirali “Uprava, odlazi”, a u 22. minuti njihova ekipa je zaprijetila preko braniča Andréa Duartea čiji je udarac iz okreta završio izvan okvira vrata. Samo minutu kasnije, na drugoj strani dobro je pokušao Mitrovski koji je lijevom nogom pucao malo pored gola.

Nakon toga uslijedio je period u kojem je Osijek pritisnuo, a utakmica se potpuno zahuktala. U 33. minuti Mijo Caktaš je odlično pucao iskosa, no sjajno je reagirao vratar gostiju Oliver Zelenika i obranio taj pokušaj. Dvije minute kasnije ponovno je Caktaš bio u glavnoj ulozi kada je postigao pogodak, no isti je odmah poništen jer je lopta ranije izašla izvan granice igrališta. U istoj minuti susreta Osijek je imao još jednu priliku kada je Ramón Miérez pobjegao suparničkoj obrani i gađao suprotan kut, ali nije bio dovoljno precizan.

U 37. minuti uzvratili su Varaždinci, Postonjski je pucao iz daljine, Marko Malenica obranio njegov pokušaj, a na odbijanac je natrčao Elezi koji postiže pogodak. Ipak, i ovaj je gol poništen, ovoga puta na intervenciju VAR sobe zbog zaleđa. Do kraja poluvremena domaćini su nastavili s dominacijom, u 42. minuti Miérez je odlično pucao glavom, ali Zelenika je atraktivno obranio njegov pokušaj i omogućio svojoj ekipi da na predah ipak odu s pozitivnim rezultatom.

Nastavili su Osječani i početkom drugog dijela u istom tempu, prijetili su preko Omerovića u 47. i Garmasha tri minute kasnije, ali i dalje nisu uspjeli stići do izjednačujućeg pogotka. Sve do 54. minute kada je Osijek napokon okrunio svoju dominaciju pogotkom Miéreza koji se najbolje snašao nakon gužve u kaznenom prostoru.

Domaćini nisu spuštali nogu s gasa te su nastavili s dominacijom sve do 65. minute kada su se Varaždinci ipak donekle uspjeli stabilizirati. U 78. minuti Postonjski je odlično pucao s desetak metara, ali vratar Malenica je impresivnom obranom zaustavio njegov udarac. Ritam utakmice je pomalo pao, Osijek je i dalje pokušavao doći do pogotka koji bi im donio sva tri boda, pokušavali su još preko Ivana Fiolića u 88. i Jovana Maneva u drugoj minuti sudačke nadoknade, no na kraju ipak nisu uspjeli.

Osijek je tako produljio negativan niz, sada su bez pobjede više od mjesec dana, a u posljednje četiri utakmice upisali su dva poraza i dva remija. Varaždin je pak upisao čak peti remi u osam odigranih kola, ali su isto tako ostali na samo jednom porazu ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano