Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek rutinskom pobjedom otvorio godinu

Nakon izuzetno zanimljive prve utakmice 20. kola između Varaždina i Slaven Belupa, vikend smo otvorili susretom između Osijeka i Rudeša na Opus Areni.

Minimalna smo iznenađenja vidjeli u prvoj postavi Osijeka u otvaranju kalendarske godine, na pripremama se nametnuo Roko Jurišić, zimska prinova kod Bijelo-plavih, koji je krenuo na poziciji lijevog beka. Petar Brlek krenuo je na poziciji stopera, dok je u veznom redu bio Marin Prekodravac. Na desnoj su strani ordinirali eksponati Osijekove akademije Nail Omerović i Domagoj Bukvić, dok se na lijevom krilu našao Kristijan Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod posljednjeplasiranog Rudeša bilo je nešto više promjena u početnoj postavi jer je bilo i nešto više promjena u samom kadru zagrebačkog kluba. Tri nova igrača tako su krenula od prve minute, a radi se o Janu Doležalu u vrhu napada, Erosu Grezdi na lijevom krilu, i nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu Anti Ćoriću na poziciji desetke. Karlo Kralj stao je na vrata u odsustvu ozlijeđenog kapetana Mateja Markovića, dok je na lijevom beku krenuo Vilim Krušlin.

Od samog se početka vidjelo u kojem će smjeru ići utakmica, Osijek je odmah preuzeo posjed i dominaciju te u prvih petnaestak minuta nismo vidjeli niti jedan organizirani prelazak centra od strane igrača Rudeša. Kapitalizirali su tu inicijativu u 14. minuti kada Kralj loše boksa jedan ubačaj iz kornera s desne strane, a lopta dolazi do Lovrića koji se spretno snašao na odbijancu i zabio za 1:0.

Nije se ništa promijenilo na terenu Osijekovim vodstvom, i dalje smo gledali razigrani i dominantni Osijek i Rudeš u rasulu, a promašili su Osječani predvođeni Lovrićem nekoliko jako dobrih prilika prije nego su ipak zabili drugi. Kombinirali su na rubu kaznenog prostora u 26. minuti Lovrić i Ramón Miérez, a Argentinac se našao u poziciji za udarac te opalio po lopti, a ona se od Matea Pavlovića odbila u mrežu za 2:0.

U drugom je poluvremenu Osijek ipak skinuo nogu s gasa, te se otvorio prostor da i Rudeš “prodiše” i krene prijetiti Marku Malenici na domaćim vratima. Propustili su tako gosti nekoliko solidnih prilika, a isto vrijedi i za Osječane koji su imali nekoliko obećavajućih kontranapada koje nisu realizirali. Uz Antu Ćorića koji je danas debitirao za Rudeš, u drugom smo poluvremenu vidjeli još jedan debi, a radi se o novom veznjaku Osijeka Enisu Çokaju.

Zanimljivu smo situaciju imali u 87. minuti kada je ciparski sudac Menelaos Antoniou dosudio kazneni udarac za Osijek nakon pada Vedrana Jugovića u kaznenom prostoru Rudeša. Ipak, VAR soba pozvala je glavnog arbitra na pregled situacije, te je utvrđeno kako se radi o blatantnom simuliranju te je umjesto penala Jugović zaradio žuti karton.

Bila je to na koncu rutinska pobjeda Osijeka kojom su otvorili kalendarsku godinu na najbolji način. Na drugoj je strani pak, po viđenom od strane Rudeša, teško da ćemo opet gledati scenarij-Gorica od prošle godine.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano