Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek s pet golova razbijen u Turskoj

U isto vrijeme kao Rijeka na Farskim Otocima, Osijek je igrao svoju prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige u Turskoj. Protivnik je bio klub u velikom usponu, Adana Demirspor. Loši početak Osijeka zacementirao im je sudbinu te su na kraju poraženi s visokih 5:1.

Nije moglo gore krenuti za Osijek koji je pao u zaostatak već u trećoj minuti. Nakon lošeg čišćenja Osijekove obrane lopta dolazi do Jonasa Svenssona koji fantastičnim udarcem s 30 metara zabija pored nemoćnog Marka Malenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije mogla je Adana dodatno nokautirati Osijek. Yusuf Sari je ostao nečuvan na krilu, ali njegov udarac na sreću za Osijek odlazi preko gola.

Ono što nije uspio u sedmoj minuti, Sari je uspio u 16. minuti. Ramón Mierez je pogriješio u začetku Osijekove kontre što je ostavilo propuh u obrani. Lopta je došla do Sarija čiji je prvi pokušaj obranio Malenica. Ipak, lopta je ponovno pala do Turčina koji udvostručuje vodstvo.

Novu veliku priliku domaćin je imao u 33. minuti. Babajide David Akintola je vratio povratnu loptu za Younèsa Belhandu čiji udarac odlazi pored gola.

Nakon početnog naleta Demirspora, Osijek je krajem poluvremena uspostavio kontrolu utakmice. U drugoj minuti sudačke nadoknade propustili su dobru priliku za smanjenje vodstva. Šime Gržan je uputio odličan centaršut, a Mierez je pucao glavom pored gola.

Skoro je Osijek instantno kažnjen zbog tog promašaja samo dvije minute kasnije. Cherif Ndiaye izbio je sam pred Malenicu koji je fantastično obranio i spasio Osijek od većeg zaostatka.

Osijek je bolje krenuo u nastavak i u prvim sekundama imao dobru priliku. Gržan je probio i ostavio loptu za Miereza koji s ruba kaznenog prostora puca preko gola.

Nakon boljeg ulaska Osijeka, Adana je zabila treći pogodak. Belhanda je pronašao nečuvanog Ndiayjea koji ovoga puta ne griješi i to je 3:0 za domaćina u 51. minuti.

Veliku priliku za 3:1 Osijek je propustio u 58. minuti. Petar Pušić promašio je loptu koja je došla do samog Domagoja Bukvića na drugoj stativi. Njegov dobar udarac je sjajno obranio Goran Karačić.

Kao i početkom poluvremena, kazna za promašaj je brzo stigla. Gruzijski sudac je u 67. minuti minimalan kontakt Drambajeva i Sarija okarakterizirao kao kazneni udarac. Ndiaye je bio sigurni izvođač i svojim drugim pogotkom odvodi Adanu na 4:0.

Šest minuta kaznije Osijek iz kaznenog udarca smanjuje vodstvo domaćina. U duelu Lovrića i Svenssona sudac je vidio kazneni udarac što je iskoristio Gržan. Slično kao na drugoj strani, kazneni udarac nije bio pretjerano uvjerljiv, ali pravo na procjenu ostavljamo gruzijskom sucu.

Utakmica se nakon gola Osijeka primirila sve do 89. minute kada Yusuf Erdoğan postavlja konačnih 5:1. Dobio je loptu od M’baye Nianga i fantastično pogodio suprotni kut nemoćnog Malenice. Ostaje samo upitno je li bio u zaleđu u začetku akcije.

Ostalo je tako 5:1 za Adanu Demirspor koja je bila bolji protivnik kroz susret. Osijek je pokazivao naznake bolje igre u drugom dijelu, ali na kraju nisu to znali iskoristiti. Sada ih čeka nemogući zadatak uoči uzvrata na Opus Areni za sedam dana.

Komentari

Povezano