Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek saznao protivnika u slučaju prolaska

U večeri europskog Superkupa održane su i utakmice u kvalifikacijama za Europsku i Konferencijsku ligu.

Zanimljiv ogled po osječke navijače odigrao se u Mađarskoj gdje je Fehérvár ugostio Omoniu koja je na uzvrat došla s minimalnom prednošću od 1:0. Ciprani su bez većih poteškoća potvrdili prolazak dalje novom pobjedom 2:0. U 28. minuti Willy Semedo je načeo mrežu domaćina, dok je u sudačkoj nadoknadi konačan ishod postavio Andronikos Kakoullis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Mađare je cijelu utakmicu odigrao Ivan Milićević. Klub Valdasa Dambrauskasa, kojeg je preuzeo u srpnju, u play-offu čeka pobjednika dvomeča između Osijeka i Zire.

Uvjerljivo slavlje upisala je Astana porazivši na domaćem terenu protivnika Rijeke u drugom pretkolu EL-a Corvinul s 6:1. U golijadi Kazahstanaca sudjelovali su i hrvatski igrači. Bivši HNL-ovac Marin Tomasov dvama je pogocima dao obol svojoj momčadi, a precizan je bio u 57. i 75. minuti. Za prvi mu je zgoditak asistirao Karlo Bartolec koji je ovog ljeta zajedno s Branimirom Kalaicom stigao u Kazahstan iz Lokomotive. Josip Čondrić branio je čitav susret za pobjedničku ekipu, a Kalaica je u igru ušao u 49. minuti.

Na putu k Europskoj ligi, latvijski RFS s visokih je 7:0 pobijedio andorsku Colomu te s ukupnih 9:0 prošao dalje. Čak četiri pogotka za Latvijce postigao je Jānis Ikaunieks

Komentari

Povezano