Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek se nadao čudu, no nade su ugašene u zadnjim minutama

Osijek i Adana Demirspor su na Opus Areni odigrali uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige. Turci su u prvoj utakmici razbili momčad Stjepana Tomasa s 5:1, a Osijeku je trebalo čudo kako bi se kvalificirali u sljedeću fazu natjecanja.

Gledali smo u ovom dvoboju kudikamo opasniji i razigraniji Osijek koji je prijetio od prvih minuta. U prvih 8 minuta je Domagoj Bukvić uputio dva udarca, od kojih je jedan išao pored vrata, a drugog je obranio Goran Karačić na vratima Adane. Bukvić i Šime Gržan su općenito po desnoj strani stvarali dosta problema Adani, ali to nije bilo nagrađeno pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tih pokušaja vidjeli smo i dva pokušaja Mije Caktaša, međutim njegovi udarci nisu bili opasni. Umjesto potencijalnog vodstva Osijeka s obzirom na broj opasnih napada, gol je pao u njihovoj mreži. Osijek je izgubio loptu u sredini terena, a do nje dolazi Younnes Belhanda koji je pričekao, a onda i u poslio Yusufa Sarija koji probija desnu stranu i zabija u surpotni kut za 0:1.

U 43. minuti Osijek dolazi do izjednačenja. Kristijan Lovrić je ubacio iz kornera, a Darko Nejašmić glavom pogađa za 1:1. Samo par minuta kasnije je moglo biti i 2:1 kada je opet ubacio Lovrić, no Mhtrčjan nije uspio pogoditi gol.

U drugom poluvremenu smo gledali poprilično otvoreni gard obje momčadi, a Osijek zabija za 2:1 u 59. minuti. Nakon nekoliko udaraca prema vratima Adane, Mijo Caktaš s nekih 10-ak metara zabija za euforiju na Opus Areni.

Adana je odgovorila jednom dobrom kontrom u 63. minuti, no Gržan zaustavlja Ndiayea u šansi za siguran gol. Osijek odgovara udarcem Lovrića u 70. minuti s nekih 20-ak metara, a lopta je od bloka otišla malo pored gola za korner Osijeka.

Opus Arena je proključala u 81. minuti kada je Guler srušio Vedrana Jugovića u kaznenom prostoru, a sudac pokazao na bijelu točku. Gržan je sigurno zabio za 3:1, a u publici je vladala euforija jer je postojala legitimna nada da Osijek može izvesti čudo.

Osijek je imalo nekoliko ulazaka u 16 metara te nekoliko ubačaja te je Adana bila na rubu toga primi taj četvrti gol, međutim u 91. minuti su izveli jednu kontru koju je Yusuf Erdogan zaključio pogotkom čime su nade za velikim preokretom ugašene.

Osijek je tako pobjedom od 3:2 junački pao te je postojala čak i vjera da će okrenuti tih velikih 5:1 iz prvog susreta, no rezultatski deficit je ipak bio jednostavno prevelik.

Komentari

Povezano