Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek slavio protiv Varaždina u ludoj utakmici

Nedjeljni program 32. kola SuperSport HNL-a otvorili su Varaždin i Osijek utakmicom u 15 sati. Pomalo u sjeni najvećeg hrvatskog derbija, u ludoj utakmici Osijek je slavio u Varaždinu rezultatom 3:1.

Varaždin je u ovaj susret ušao u negativnom nizu od pet utakmica bez pobjede te tri bez postignutog gola. Shodno tome, trener Mario Kovačević odlučio se za promjenu sustava za susret protiv Osijeka. U ovaj dvoboj Varaždinci su krenuli formaciji s trojicom u posljednjoj liniji, a ove sezone su samo tri puta igrali u tom sustavu, od čega dva puta protiv Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netom pred početak susreta za domaće je iz sastava otpao Tonio Teklić koji se ozlijedio na zagrijavanju dok je Osijek krenuo u 4-1-4-1 formaciji sa Žaperom u veznom redu te Lovrićem i Bukvićem na krilima.

U prvom poluvremenu gledali smo poprilično dinamičnu i zanimljivu utakmicu. Odmah na početku susreta Ramón Miérez je već u 3. minuti susreta zabio za ekspresno vodstvo Osijeka. Argentinac je primio dugu loptu, uz nekoliko odbijanaca se oslobodio nekoliko suparničkih braniča te lijepo zabio za 1:0. Nakon toga, i jedna i druga ekipa imale su svoje prilike. Varaždin je prijetio preko Frana Brodića u 9. minuti no njegov udarac je otišao pokraj vrata, a Osijek ponovno preko Miéreza u 15. minuti kada je Kristijan Lovrić ubacio iz kuta, a ovaj izvrsno tukao glavom, međutim Zelenika brani njegov pokušaj.

Samo minutu kasnije Michele Šego izbio je sam ispred Marka Malenice, ali golman Osijeka bio je priseban te obranio njegov pokušaj. U 36. minuti još jedna prilika Varaždinaca, Brodić je izvrsno petom poslužio Agona Elezija, no on ne iskorištava odličnu priliku te njegov udarac odlazi malo pokraj gola.

Poluvrijeme smo zaključili pogreškom stopera Varaždina, Laminea Ba. Domagoj Bukvić je to odlično iskoristio, izašao sam pred vratara Zeleniku te precizno pogodio za 2:0 i svoj prvi pogodak u dresu Osijeka.

U istom tonu nastavilo se i nakon odmora. Prvo se Brodić našao u izglednoj situaciji, ali Malenica sjajno brani njegov udarac, na odbijenu loptu naletio je Elezi čiji pokušaj vratar Osijeka također zaustavlja. Pritisnuli su Varaždinci te u 53. minuti imali su još jednu odličnu priliku kada je Šego ubacio s lijeve strane, a Kolarić je neometano pucao glavom, međutim Malenica ponovno sjajno brani. A onda je uslijedila kazna, u 65. minuti Omerović je ubacio, a Miérez u u padu iz voleja pogađa za prednost od 3:0 i svoj drugi pogodak na susretu.

Nakon toga, zaredalo se s nekoliko žutih kartona, a onda je u 77. minuti Varaždin napokon uspio postići pogodak. Šego je probio lijevu stranu i ostavio povratnu loptu za Brodića koji posprema loptu u mrežu i smanjuje prednost na 3:1. Bio je to prvi pogodak Varaždinaca u zadnja četiri susreta u domaćem prvenstvu. Pokušavao je Varaždin, pritiskao no do kraja susreta imali su još jednu veliku priliku kada je ubacio Pilj, a Mitrovski gađao iz neposredne blizine glavom, no njegov udarac otišao je preko gola.

Varaždin je tako utakmicu završio s čak pet kreiranih velikih prilika, od kojih su promašili njih četiri. Nisu uspjeli iskoristiti izgledne šanse koje su stvorili dok su gosti iskoristili ponuđeno. Osijek se tako, barem privremeno, vratio na treće mjesto na tablici dok su se Varaždinci ovim porazom poprilično udaljili od četvrtog mjesta koje vodi u europu iduće sezone.

Komentari

Povezano