Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek službeno predstavio novog braniča i veznjaka Benfice

Nakon što su jučer službeno predstavili novo pojačanje na poziciji krila, Osijek je u četvrtak na svojim društvenim mrežama objavio da se momčad pojačala u obrani te veznom redu.

Iskusni talijanski branič Alessandro Tuia je potpisao ugovor na godinu dana te će nositi broj 13. Primarno je stoper, ali može igrati i na poziciji beka. Posljednji Talijanov klub bio je Cremonese u kojem se prošle sezone nije previše naigrao. Upisao je, naime, tek četiri nastupa u Serie B i dva u talijanskom Kupu. Posljednju utakmicu odigrao je još početkom ožujka protiv Rome u šesnaestini finala Kupa te je ovo ljeto bio slobodan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuia će po prvi put u svojoj karijeri igrati van Italije, a za službenu stranicu Osijeka je rekao:

Nogomet je u biti zabavan i želim u njemu i dalje uživati. Upoznat ću i momčad i navijače te mi je želja svakoga trenutka ovdje se osjećati lijepo sa svojom obitelji. Supruga i ja imamo dva sina, stariji će uskoro šest, a mlađi ima tri godine i vjerujem da će i njima biti ovdje zanimljivo i ugodno. Poznajem trenera Coppitellija koji je radio odličan posao u Primaveri, a čuo sam ovih dana dosta lijepih stvari o Osijeku i s obitelji ću otkrivati sve to skupa.

Alessandro Tuia, NK Osijek

Istovremeno je Osijek na posudbu iz Benfice doveo Tiaga Dantasa. Riječ je o 23-godišnjem veznjaku kojemu u portugalskom velikanu ne mogu garantirati minute pa je posljednje dvije sezone proveo po posudbama.

Dantas je igrač zanimljive i bogate karijere bez obzira na svoje godine. Odigrao je dvadesetak utakmica za U21 reprezentaciju u kojoj je prošle godine bio i kapetan na U21 Europskom prvenstvu na kojem su Portugalce u četvrtfinalu zaustavili kasniji prvaci Englezi.

Kada je svojedobno potpisao profesionalni ugovor s Benficom, portugalski klub zaštitio se odštetnom klauzulom od čak 88 milijuna eura. Jednu sezonu (2020./21.) proveo je na posudbi u Bayernu, a doveden je na izričito traženje tadašnjeg trenera bavarskog velikana, aktualnog šefa struke Barcelone, Hansija Flicka.

U Osijeku će biti do kraja sezone te će nositi broj 20, a na predstavljanju je Dantas rekao:

Evo me u Osijeku i mislim da je ovaj klub trenutno jako dobar izbor za nastavak moje karijere, baš ono što mi je sada treba. Ono što sam ovdje zatekao u smislu uvjeta za trening i cijelog kompleksa Opus Arene je izvrsno i na jako visokoj europskoj razini. Preferiram igrati na poziciji osmice, u mlađim kategorijama je to često bila i desetka, a u posljednje vrijeme znao sam igrati i kao šestica, odnosno zadnji vezni. Dakle, ništa u sredini terena mi nije strano.”

Tiago Dantas, NK Osijek
Komentari

Povezano