Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek svladao Varaždin na pogon Jakupovića

U utakmici osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Osijek je nadjačao Varaždin rezultatom 2:1 pogotcima Arnela Jakupovića u 16. i 21. minuti, dok je za goste pogodio Luka Mamić u 89. minuti.

Varaždin je bolje otvorio susret i već u trećoj minuti je Dimitar Mitrovski uposlio Aleksu Latkovića koji je izašao jedan na jedan pred Marka Malenicu, no nije bio dovoljno pribran i vratar Osijeka je to obranio. Pet minuta kasnije zaprijetio je Osijek kada se Petar Pušić našao u šesnaestercu, no njegov šut otišao je u vanjski dio mreže, a naknadno je dosuđeno i zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća važna situacija nije prilika, već sudar glavama Antona Matkovića i Laminea Baa u kojem je stradao omladinski hrvatski reprezentativac, te mu se na terenu prilično dugo ukazivala pomoć. Na kraju je Matković ipak nastavio susret.

Ipak, baš iz tog prekida stigla je dobra vijest za navijače Osijeka jer je Jakupović snažno opalio po lopti i majstorski savladao Josipa Silića. Ovaj gol je kandidat za najljepše u sezoni. Nedugo nakon toga Pušić se našao u dobroj situaciji, te pucao u srcu kaznenog prostora, no Silić je to ukrotio.

Domaćin je nastavio u ritmu kojeg Varaždinci nisu mogli pratiti, te je u 21. minuti ponovo zablistao Jakupović i majstorski pogodio u donji lijevi kut Silićevih vrata za 2:0 Slavonaca.

Definitivno najteži angažman na terenu u prvih pola sata imao je Matković jer je opet nastradao, ovaj put u pokušaju kontranapada, ali se ispred njega postavio Mario Marina, te se Matković zabio u njega i opet je trebao pomoć doktora.

U 33. minuti Matković je ipak morao napustiti igru vjerojatno zbog posljedica dva udarca, te ga je zamijenio Domagoj Bukvić. Pred sam kraj poluvremena Michele Šego pokušao je zaprijetiti s lijeve strane iskosa nakon solo prodora, no to je otišlo pokraj dalje vratnice.

Igrala se 54. minuta kada su Osječani zaprijetili udarcem Pušića s lijeve strane šesnaesterca što je izblokirano, a Jakupović nije dobro zahvatio odbijanac i rezultat je ostao isti. Pet minuta kasnije Nail Omerović se sjajno namjestio na udarac i dobro gađao, ali lopta je otišla malo iznad grede što je izmamilo ovacije Opus Arene.

Odmah zatim Pušić je srušen u 16 metara, no Igor Pajač odlučio je kako nema kaznenog udarca, a nije bilo niti VAR provjere. Varaždin je nakon toga imao blagu inicijativu, no pred vratima Osijeka redale su se samo poluprilike.

U 83. minuti stoper domaćina Alessandro Tuia je izašao zbog potencijalne ozlijede, a zamjenio ga je Krešimir Vrbanac. Dvije minute kasnije Šego je dobro pucao s lijeve strane, ali je Malenica izvrsno skočio i uhvatio loptu.

Tračak nade za goste pojavio se u 89. minuti kada je Mamić nakon gužve pred vratima Osijeka svladao Malenicu. Varaždinci su ubačajima u sudačkoj nadoknadi pokušali doći do 2:2, no nisu uspjeli i bodovi ostaju u Slavoniji.

Osijek će nakon ove utakmice otići u Pulu na noge Istri, a Varaždin na svom terenu dočekuje Dinamo. Sve pogotke s utakmice možete pogledati na sljedećem linku.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano