Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek u utakmici za zaborav minimalno slavio protiv Lokomotive

Pretposljednji susret 7. kola SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj su odigrali domaćin Lokomotiva i Osijek, a nakon 90 minuta izjednačenog i ne pretjerano kvalitetnog nogometa, gosti su stigli i do druge uzastopne minimalne pobjede rezultatom 1:0.

Slavonci su u susret ušli s posljednjeg mjesta prvenstvene karavane, nešto što ni u kojem slučaju nisu očekivali prije početka prvenstva, a puno boljim skorom sa samo jednim bodom više nije se mogao pohvaliti niti zagrebački domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim sastavima obiju ekipa nije bilo prevelikih iznenađenja, a kao bolji takmac u otvaranju utakmice nametnuo se Osijek. Već u 3. minuti Arnel Jakupović izbio je sam ispred golmana Lokomotive Zvonimira Šubarića no poslao loptu pored gola, a nešto kasnije opasno je prijetio još i Petar Pušić.

Nakon solidnog otvaranja Osijeka, Lokomotiva je uspostavila kontrolu nad utakmicom i primirila je, usput opasno zaprijetivši iz prekida preko Frana Karačića, čiji je udarac glavom sjajno zaustavio golman Osijeka Marko Malenica.

Ipak, u 32. minuti gosti su stigli do vodstva. Kombinirali su Roko Jurišić i raspoloženi Marko Soldo koji je proigrao ofenzivnog beka Osijeka, a on u padu loptu vrhom kopačke poslao pored golmana Lokomotive za 0:1.

Mislili su domaćini da su stigli do izjednačenja u 37. minuti preko Marka Vranjkovića, no VAR pregled utvrdio je ono što je i golim okom bilo vidljivo, tj. da je Duje Čop u začetku akcije bio u zaleđu.

Na samom kraju poluvremena, u 3. minuti sudačke nadoknade, Arnel Jakupović je glavom iz velike blizine pogodio gredu, a Lokomotiva je mogla biti sretna što na odmor nije otišla s većim rezultatskim deficitom.

Početak drugog poluvremena nije pokazao apsolutno ništa zanimljivo osim potpunog povlačenja Osijeka, da bi Lokomotiva u 65. minuti postigla pogodak za 1:1. Točnije, mislila je da je postigla pogodak za 1:1 jer nakon dulje provjere VAR sobe i glavnog suca Duje Strukana, ustanovljeno je kako je Blaž Bošković, koji je asistirao strijelcu Robertu Mudražiji, prilikom centaršuta bio u zaleđu.

Bila je riječ o kompleksnoj situaciji u kojoj se pregledavao i utjecaj napadača na igru, potencijalno zaleđe kao i potencijalno igranje rukom strijelca Mudražije, no dojam je kako je sudačka trojka donijela ispravnu odluku, a rezultat je ostao 0:1.

Do kraja utakmice obje ekipe su se izmjenjivale u velikom broju pogrešaka i nepovezane igre, a i u takvom preskakivanju su dobre prilike u 16 metara imali Osijekov Jakupović te Lokomotivini Goričan i Vuković koji su iz blizine prebacivali golove protivničkih golmana.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano