Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek uvjerljivo slavio protiv Slavena i vratio se na četvrto mjesto

Nedjeljni program 19. kola SuperSport HNL otvorili su na Opus Areni Osijek i Slaven Belupo. S obzirom na poraz Gorice dva dana ranije, imao je domaćin priliku pobjedom skočiti na četvrto mjesto ljestvice, s istim brojem bodova ali boljom gol-razlikom od Velikogoričana.

Trebala je Osijeku ta pobjeda i kako bi prekinuli negativni rezultatski niz od šest uzastopnih utakmica bez pobjede. Goste iz Koprivnice je pak i dalje držao pozitivni naboj nakon visoke pobjede nad Rijekom kolo ranije, a potencijalnom bi se pobjedom probili na šesto mjesto ljestvice sa samo bodom zaostatka za današnjim protivnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Zekić i dalje je u potrazi za dobitnom formulom na klupi Osijeka, današnji je eksperiment uključio hibridnu postavku u kojoj su stoperski par bili Slavko Bralić i André Duarte, dok je ulogu trećeg, središnjeg stopera, vrlo često igrao i nominalna “šestica” Darko Nejašmić. Na lijevom se beku pomalo iznenađujuće našao Domagoj Bukvić, dok je njegovu dosadašnju poziciju desnog krila zauzeo Nail Omerović. Priliku u prvoj postavi dobili su i Petar Pušić na poziciji lijevog ofenzivnog veznog, istu ulogu na desnoj strani terena opet je zauzeo Marin Prekodravac, dok je Kristijan Lovrić bio na lijevom krilu.

Kod gostiju pak nije bilo prevelikih iznenađenja, ponajviše nas je ono dočekalo na vratarskoj poziciji gdje je startao Ivan Čović. Tomislav Božić vratio se u prvu postavu na poziciju stopera, desno je opet krenuo Bujar Pllana, a umjesto Michaela Agbekpornua u veznom je redu krenuo Mihail Caimacov.

Osijek je bolje ušao u utakmicu i stigao do vodstva u 18. minuti. Ramón Miérez je u međuprostoru primio loptu, uz malo sreće u vidu odbijanca od jednog gostujućeg igrača perfektno proigrao Lovrića koji iz blizine zabija za 1:0.

Greška Slavena u izlasku s loptom kažnjena je u 32. minuti! Miérez je presjekao dodavanje i proigrao Lovrića lijevo od sebe, a ovaj iz blizine ponovio recept iz 18. minute za 2:0.

Nisu Osječani skinuli nogu s papučice gasa ni u drugom poluvremenu. U 49. minuti ubačaj s desne strane dočekao je Prekodravac koji je savršeno primio loptu, a zatim iz blizine pucao, no pogodio je samo Čovića. Lopta se srećom po domaće odbila točno na nogu Omerovića koji zabija u nebranjenu mrežu za 3:0.

Stigao je i Slaven Belupo do pogotka u 66. minuti. Većinu je posla sâm odradio Matej Šakota koji je ukrao loptu Braliću, osvojio prostor u zadnjoj trećini, lažnjakom se riješio čuvara Duarteja, te potom Marku Malenici loptu poslao kroz noge za 3:1.

Konačan rezultat postavio je osječki Argentinac u 88. minuti, pa je tako dobru partiju s dvije asistencije okrunio i pogotkom. U istoj se akciji na rubu kaznenog prostora dva puta riješio Marca Borasa, te zatim perfektno loptu plasirao u dalju malu mrežicu za konačnih 4:1.

Osijek je ovom pobjedom preskočio Goricu i godinu završio na četvrtom mjestu ljestvice, dok su Farmaceuti ostali na osmom mjestu lige, što je, s obzirom na defetistička očekivanja javnosti o borbi za opstanak ususret početku sezone, i više nego respektabilan rezultat.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano