Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osijek uvjerljivo slavio u Kutjevu, Cibalia do izjednačenja rekordne pobjede

Osječani su u sklopu Hrvatskog nogometnog kupa stigli na 80 kilometara udaljeno gostovanje u Kutjevu, gradu i stadionu na kojem su povremeno igrali utakmice u ’90-tim godinama za vrijeme okupacije Hrvatske u Domovinskom ratu.

Ipak, bio je to prvi službeni ogled Kutjeva, kluba koji nastupa u četvrtom rangu natjecanja, 3. NL – Istok u kojem drži 14. mjesto s tek jednom pobjedom i četiri poraza te najlošijom obranom lige, te Osijeka, kluba koji ove sezone prolazi kroz još jednu mini krizu zbog nešto lošijih rezultata i nezadovoljstva Upravom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj susret Stjepan Tomas je promiješao karte te u na savršeno ispeglani kutjevački travnjak poslao kombinirani, no vrlo jaki sastav s debitantom Lukom Zebecom na lijevom beku te mladim, 17-godišnjim Filipom Živkovićem u vrhu napada. Zanimljivo, Osijek je ovu utakmicu po prvi puta zaigrao u ljubičastim dresovima, trećoj garnituri kluba, pa je uz Kutjevčane koji su zaigrali u zelenoj boji, tvorio živopisnu sliku kup nadmetanja.

Osijek je krenuo s pritiskom od prve minute, ali nakon 2 šanse pri kojima je odlično reagirao Kolumbijac na vratima domaćina, Nicolas Lopez Zuluaga, Kutjevčani su došli do vodstva – i to na kakav način.

Spomenuti vratar Zuluaga izveo je gol aut, Osijekova obrana očigledno zaboravivši na to da iz gol auta nema zaleđa, u potpunosti zaboravila na napadača Karla Antunovića koji je dobio skok sa Styopom Mkrtchyanom, krenuo sam prema golu, iskoristio sudaranje vratara Marka Barešića i Slavka Bralića te iz teške situacije poslao loptu u mrežu za 1:0, što je natjeralo prisutnu Kohortu da još glasnije nastavi s uzvicima “Uprava odlazi”.

Nakon početnog šoka i 10 minuta poteškoća, Osijek dolazi do izjednačenja. Filip Živković je obavio veći dio posla pronašavši Kristijana Lovrića na drugoj vratnici, a on provukao loptu kroz šumu nogu i bližu vratnicu za 1:1.

Osijek je nastavio s terenskom inicijativom, u jednom navratu pogodio vratnicu, no najveću je priliku imao domaći Kongoanac Timothy Carlo Mpolesha koji je u 40. minuti išao 1 na 1 s vratarom Barešićem i promašio.

Osijek stiže do vodstva u 45. minuti nakon slobodnjaka Kristijana Lovrića kojeg je obranio Zuluaga, no istovremeno odbio loptu ravno na nogu Mije Caktaša koji loše zahvaća loptu, ali dovoljno dobro da od vratnice odskakuće u gol za 2:1.

U drugom poluvremenu Osijek je odrađivao posao, a pobjedu je potvrdio Slavko Bralić pogotkom u 53. minuti nakon udarca iz kuta, a nakon toga smo s obje strane gledali uglavnom ulaske mladih igrača, među kojima su bili i debitanti iz redova juniora Osijeka, Luka Barić i Marin Prekodravac.

Konačnih 4:1 postavio je iz slobodnog udarca Ramon Mierez, probivši mladog 18-godišnjeg vratara Bornu Šestaka i gradonačelnika Kutjeva Antu Budimira iz slobodnog udarca.

100 kilometara istočnije, u Vinkovcima, nekadašnji HNL derbi odigrali su Cibalia i Zagreb. Prošlo je 9 godina od posljednjeg susreta ovih protivnika, a bilo je to u sezoni 2013./2014. u 2. HNL koju je Zagreb i osvojio. I Cibalia i Zagreb su nakon te sezone igrali u HNL-u, no uglavnom borave u nižim rangovima natjecanja, posebno se to odnosi na Pjesnike iz Kranjčevićeve koji igraju u 4. NL središte Zagreb, skupina A u kojoj se nakon 6 kola nalaze na 11. mjestu s 2 pobjede, remijem i 3 poraza.

Vinkovčani, koji se u 1. NL trenutno nalaze na 6. mjestu s 3 pobjede, remijem i poraza, uvjerljivo su krenuli u susret i vodili 2:0 nakon 20 minuta igre. U 4. je prvo zabio Filip Lišnić, a na 2:0 povisio Karlo Miljanić. Nakon što je Jurica Bajić u 35. minuti zabio gol za 3:0, završila je priča o eventualnom iznenađenju Zagrepčana koji, zahvaljujući koeficijentskom sustavu u Hrvatskom nogometnom kupu, još uvijek ulaze u ovu fazu natjecanja.

U drugom poluvremenu su Vinkovčani s nova tri pogotka preko Lišnića, Markovića te Blažanovića stigli do konačnih 6:0, što je izjednačenje njihove rekordne pobjede u klupskoj povijesti. Do sada su u Prvoj NL slavili sa 6:0 protiv Hrvatskog Dragovoljca u studenom 2020. godine te u rujnu 2015. godine u istoj fazi Hrvatskog nogometnog kupa protiv Omladinca iz Gornje Vrbe.

Komentari

Povezano