Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osim Sinkovića i Irci obranili olimpijski naslov

Nakon fantastičnog nastupa braće Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu bez i osvojenog trećeg zlata na Igrama, u nastavku programa održane su još tri finalne utrke na veslačkom natjecanju.

U ženskoj konkurenciji dvojca bez zlatnu medalju osvojile su Nizozemke Ymkje Clevering i Veronique Meester. Daleko iza sebe ostavile su srebrne Rumunjke Ioanu Vrinceanu i Roxanu Anghel i brončane Australke Jessu Morrison i Annabelle McIntyre koje su, uz Lucyju Stephan i Rosemaryju Stephan, bile zlatne na prošlim Igrama u četvercu bez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća utrka bila je za veslače u lakom dvojcu na pariće. Do zlata su uvjerljivo doveslali Irci Fintan McCarthy i Paul O`Donovan. Irski dvojac obranio je najsjajnije odličje iz Tokija, a Paul ima i srebro iz Rija koje je osvojio s bratom Garyjem. Uzbudljivu borbu za drugo mjesto morao je odlučivati fotofiniš, a u konačnici je srebrna medalja pripala Talijanima Stefanu Oppu i Gabrielu Soaresu, dok su brončani završili Grci Antonios Papakonstantinou i Petros Gkaidatzis.

U posljednjem finalu dana, u ženskom natjecanju u lakom dvojcu na pariće najbolje su bile Britanke Emily Craig i Imogen Grant, aktualne svjetske prvakinje i nositeljice svjetskog rekorda. Rumunjke Gianina Elena van Groningen i Ionela Livia Cozmiuc stigle su do srebra, a brončana medalja otišla je Grkinjama Dimitri Kontou i Zoi Fitsiou.

Komentari

Povezano