Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osimhen proglašen najboljim afričkim nogometašem u 2023.

U ponedjeljak se u marokanskom Marrakechu održala dodjela nagrada najboljim pojedincima i timovima u Africi za 2023. godinu. Onu najprestižniju, za najboljeg afričkog nogometaša, osvojio je napadač talijanskog prvaka Napolija i nigerijske reprezentacije Victor Osimhen.

Osimhen je bio najzaslužniji za Napolijev prvi naslov prvaka Italije nakon 33 godine posta zabivši 26 pogodaka. On je u izboru za igrača godine nadmašio Marokanca Achrafa Hakimija koji je zauzeo drugo mjesto i Egipćanina Mohameda Salaha koji je bio treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je ostvarenje sna. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli na ovom putu, kazao je Osimhen.

Osimhen je tako postao prvi Nigerijac koji je osvojio nagradu za najboljeg afričkog igrača još od Nwankwa Kanua koji ju je osvojio 1999. godine.

Nigerija je pokupila niz nagrada pa je tako najbolja afrička nogometašica Asisat Oshoala, najboljka vratarka Chiamaka Nnadozie, dok je ženska reprezentacija Nigerije najbolja afrička reprezentacija.

I domaćini su imali mnogo razloga za slavlje jer je Yassine Bounou proglašen najboljim afričkim vratarom, Walid Regragui najboljim trenerom, a reprezentacija Maroka najbolja muška reprezentacija.

Komentari

Povezano