Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osnivač Sportbota: “Naš uređaj uvelike poboljšava teniske treninge”

Novi dan “Ofenziva breaka” na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu prošao je u nešto drugačijem tonu. Naša ekipa danas nije imala razgovor s aktivnim tenisačem ili direktorom turnira, već s jednim od osnivača Sportbota.

Sportbot je uređaj kojeg je 2020. tijekom korona virusa osmislio Slovenac Toni Ulčar. On je u želji za teniskim partnerom tijekom pandemije izmislio stroj koji omogućava tenisača da bez fizičkog partnera odrađuje odlične teniske treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je krenulo tada jer mi obični izbacivači loptica nisu bili zanimljivi i nisu mi pružali izazov. Kod kuće sam osmislio i izgradio prvi prototip Sportbota. On je sposoban mijenjati visinu, brzinu, spin i tako puno bolje simulirati ljudsku osobu. Nešto što prije toga nije bilo moguće.

Najveća prednost Sportbota je što je vrlo lagan za korištenje.

Tako je, uređaj ima nekoliko tipki pomoću kojih se sve može namjestiti. Uz to, postoji i mobilna aplikacija s kojom se preko vašeg uređaja također može sve napraviti tako da bude po mjeri igraču. Bio on početnik, rekreativac ili profesionalan igrač.

Profesionalni igrači poput jedne od najboljih slovenskih tenisačica Veronike Erjavec već koriste Sportbota u svojim treninzima.

Sa Sportbotom su treninzi puno zanimljiviji pa ne čudi što se sviđa i profesionalnim igračima. Kao što sam ranije rekao, na njemu se apsolutno sve može namjestiti što je uvelike poboljašalo teniske trenige. Koji god specifični udarac tenisač ili tenisačica želi vježbati sa Sportbotom, to je moguće bez problema.

Na Plava Laguna Croatia Openu su priliku za isprobati Sportbota dobili oni najmlađi. Naime, on se koristio tijekom Kids weeka koji želi tenis približiti djeci.

Moram priznati da je prošlo bolje od očekivanog. Preko sto djece je sudjelovalo i svima se svidio Sportbot. Nisu nikada prije nešto tako vidjeli.

Nakon razgovora s Tonijem, naša ekipa je održala kviz gdje je glavna nagrada bila teniska loptica potpisana od strane devetog tenisača svijeta Andreja Rubljova. To i još pregršt drugih aktivnosti možete vidjeti svakog dana Plava Laguna Croatia Opena u popodnevnim satima tijekom “Ofenziva breaka.”

Komentari

Povezano