Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ostavci predsjednice saveza presudilo je vrijeđanje splitskog tenisača?

Krajem rujna Nikolina Babić podnijela je ostavku na mjesto predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, a prema pisanju Nacionala, njezinu odlasku navodno je prethodio incident s hrvatskim tenisačem Bornom Gojom.

Hrvatski tenisači su uoči pretkvalifikacijskog meča s Litvom u Varaždinu poslali su predsjednici saveza email u kojem su poručili da će bojkotirati nastup ako se ne realizira višegodišnje obećanje o izgradnji novih teniskih terena u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, potpisnici emaila Duje Ajduković, Borna Gojo, Matej Dodig, Mate Pavić i Mili Poljičak ipak su došli u Varaždin, gdje ih je Babić dočekala. Sada već bivša predsjednica počela se rukovati s njima, no Gojo joj je odbio pružiti ruku. Nacional piše da je trenutačno 420. tenisač svijeta potom rekao: “Ne želim se rukovati s prevarantima i lažovima.”

Babić je pokušala ublažiti neugodnu situaciju te je otišla u svlačionicu kako bi razgovarala s Gojom, navodi Nacional. Kada ju je hrvatski tenisač ugledao, piše Nacional, rekao je: “Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji.”

Izvori su za Nacional rekli da je Babić tada pred nekolicinom ljudi izjavila: “A što meni sve ovo treba?“, da bi devet dana kasnije objavila kako se povlači s mjesta predsjednice HTS-a na kojem je bila šest godina. Nacional piše da će novi predsjednik biti izabran na sjednici skupštine 16. listopada, iako je već sada jasno kako bi to trebao biti HDZ-ov bivši ministar financija Zdravko Marić.

Nacional piše da su međuljudski odnosi unutar Saveza iznimno loši, a navodno je i Borna Ćorić napao izbornika Velimira Zovka jer ga nije zaštitio pred novinarima kada je govorio o tome da Ćorić opet neće igrati za reprezentaciju.

Nacional podsjeća da je Gojo 2021. godine javno tražio bivšu predsjednicu Babić da se izgrade teniski tereni s obzirom na to da od 2017. godine ne postoji Hrvatski teniski centar. Podsjetimo, od zatvaranja teniskog centra koji je bio na Zagrebačkom velesajmu, hrvatski tenisači nemaju idealne uvjete za treniranje.

Babić je obećala izgradnju terena i prije mjesec dana krenula je izgradnja tri betonska terena u Splitu koji bi zimi bili natkriveni kako bi se na njima moglo igrati tijekom cijele godine, dok u Zagrebu zasad ništa nije napravljeno.

Komentari

Povezano