Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Osvajač Malog kristalnog globusa u slalomu se umirovio zbog svađe sa savezom

Norveški alpski skijaš Lucas Braathen donio je neočekivanu odluku o završetku karijere. 23-godišnjak je to danas obznanio medijima, a razlog je nesuglasica sa savezom.

Naime, Norvežanin koji je ove sezone trebao braniti naslov najboljeg slalomaša kojeg je osvojio prošle sezone, bio je u sukobu s Norveškim skijaškim savezom oko ugovora s reprezentacijom te spora oko prava na marketing i imidž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ove jeseni, Braathen je pozirao u reklamnoj kampanji za marku odjeće J. Lindeberg, dok u isto vrijeme Norveški skijaški savez ima ugovor s firmom Helly Hansen.

Drugim riječima, sportaši ne smiju reklamirati druge marke odjeće osim Helly Hansena. Sportski menadžer saveza je prethodno izjavio da Braathen nije imao dozvolu za provođenje reklamne kampanje.

– Prvi put nakon najmanje pola godine sretan sam, a prvi put nakon mnogo godina osjećam se slobodno. Svatko tko me poznaje zna da je sloboda jedan od mojih najvećih izvora uspjeha i radosti, rekao je Braathen novinarima u Söldenu.

– Budući da je radost nestala, odlučujem otići na sljedeće putovanje. Život je prekratak da bih nastavio raditi stvari koje me ne čine sretnim, rekao je.

Komentari

Povezano