Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Otac i sin zaigrali zajedno u utakmici talijanske lige

Nogomet na Siciliji već je davno bez prvoligaša, iako su travnjacima Serie A tijekom posljednjih desetljeća redovito trčkarali nogometaši Palerma, Catanije, a i Messine.

Grad na istoku Sicilije, preko puta Reggio Calabrije, domaćin je kluba osnovanog 1. prosinca 1900. godine. Za Messinu su nekad igrali i hrvatski nogometaši Saša Bjelanović, Ante Vukušić, Božo Mikulić i Maks Juraj Čelić, a danas su članovi Serie C, trećeg razreda talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnom susretu u goste im je stigla Potenza, susjed na ljestvici, a konačni je rezultat bio 2:2, no to nije ono zanimljivo iz ove utakmice, već činjenica kako su u redovima Messine zaigrali otac i sin!

Na golu Messine je 42-godišnji Ermanno Fumagalli, čovjek koji je svoju karijeru započeo davne 1999. godine tijekom koje je zaigrao u više od 600 utakmica. Nikada nije stigao dalje od Serie B, ali je zato stigao zaigrati s vlastitim sinom, Jacopom Fumagallijem.

18-godišnjak je u igru ušao u 3. minuti sudačke nadoknade te zajedno s ocem napustio travnjak, čime se obitelj Fumagalli može pohvaliti uspjehom kojeg su do sada svojatali tek rijetki.

Ističu se primjeri poput Eidura i Arnora Gudjohnsena, koji zapravo nisu zaigrali zajedno već je buduća zvijezda Chelseaja i Barcelone ušla u igru umjesto svog oca. Rivaldo, legendarni brazilski fantazist, zaigrao je sa sinom Rivaldinhom u utakmici Mogi Mirima i XV de Piracicabe, a Henrik Larsson, sjajni švedski napadač iz ’90-tih godina 20. stoljeća, zaigrao je s 15-godišnjim sinom Jordanom u prijateljskoj utakmici švedskog četveroligaša Hogaborgsa.

Što se tiče nekih domaćih primjera, Leon Benko i njegov sin Mauro zajedno su igrali prije nekoliko sezona u redovima NK Varteksa, a i nekadašnja legenda Zadra Dragan Župan i danas u NK Novalji, članu 4. NL – NS Rijeka, dijeli svlačionicu sa sinom Šimom.

Komentari

Povezano