Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jedna od najpopularnijih NBA franšiza ”ozbiljno” razmišlja o selidbi

Američki izvori prenose kako organizacija Philadelphia 76ersa ozbiljno razmatra pisani prijedlog države New Jersey u kojem je detaljno opisan projekt arene u Camdenu gdje bi franšiza zaigrala ako se odluči preseliti u New Jersey.

Taj grad svakako može podržati košarkaški tim s obzirom na to da su bodrili svoje košarkaše od 1977. do 2012. kad su Netsi preselili u njima bliski Brooklyn. Sada se Sixersi nalaze na prekretnici jer nisu uspjeli postići određene dogovore s vlastitim gradom pa sukladno istražuju sve moguće opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neumorno smo radili posljednjih pet godina na izgradnji arene u Philadelphiji, a pregovori s gradskim čelnicima o našem prijedlogu na Market Eastu i dalje traju. Stvarnost je takva da nam ponestaje vremena za postizanje dogovora koji bi omogućio 76ersima da otvorimo naš novi dom na vrijeme za NBA sezonu 2031./32. Kao rezultat toga, moramo ozbiljno sagledati sve ponude.”, rekli su iz stožera Philadelphie za američke medije. Svoju poveznicu sa Camdenom Sixersi već imaju – novoizgrađeni klupski uredi i dvorane za treninge 2016. su preseljeni u grad savezne države New Jersey.

U konačnici, Philadelphia vjerojatno ima previše sportske, a posebno košarkaške tradicije da bi olako pustila 76erse. Ipak, ono što treba priznati je da su ove vijesti potaknule razloge za zabrinutost i raspravu o budućnosti njihove momčadi.

Komentari

Povezano