Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Ovaj bi igrač mogao postati prvi koji je od pete do prve lige došao s istim klubom

Pelly-Ruddock Mpanzu ime je koje vam vjerojatno neće puno značiti, osim ako ste pasionirani navijač drugoligaškog Luton Towna ili pak kompletnog niželigaškog engleskog nogometa. Riječ je o motoričnom box-to-box veznjaku kongoanskog podrijetla iz Londona koji je prošao kroz omladinsku školu Boreham Wooda i West Hama, a u redovima Lutona je od 2013. tj. punih 10 godina.

Ne bi ništa od toga bilo fascinantno, niti činjenica da je za Šeširdžije (nadimak Lutona je Hattersi) upisao 363 nastupa tokom tih 10 sezona uz 23 postignuta pogotka, koliko je fascinantna činjenica da bi, u slučaju promocije u Premiership, Mpanzu mogao postati prvi igrač u povijesti koji je s jednim klubom stigao iz 5. do 1. razreda engleskog nogometa! Sezonu 2013./2014. započeo je u Conference League, 4 sezone proveo u League Two, jednu sezonu u League One i posljednje 4 u Championshipu.

Klub se trenutno nalazi na 3. mjestu koje vodi u doigravanje s velikih 71 bodova, bliži drugoplasiranom Sheffield Unitedu koji ima 76 bodova, nego li 7. mjestu koje ne vodi u doigravanje, a na kojem se nalazi Preston sa 62 boda.

Priče koje bi Mpanzu mogao ispričati sežu od gostovanja kod Hydea i Tamwortha pred 500 gledatelja, pa do potencijalnog istrčavanja na Anfield ili Old Trafford iduće sezone. Kakav će to meteorski uspon biti…

Komentari

Povezano